Home » Social » O zi speciala pentru un veteran de razboi

O zi speciala pentru un veteran de razboi

de Mihaela NICULESCU

Ieri a fost o zi specială pentru bârlădeanul Gheorghe Antonescu. Este veteran de război și, pe 10 septembrie, a împlinit 96 de ani. Dorin Apostu, viceprimarul Bârladului și colonelul Constantin Bordei, comandantul Garnizoanei Bârlad, au fost personal acasă la sărbătorit pentru a-l felicita.

„Anul acesta, se împlinesc 70 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. 2015 a fost declarat, de altfel, anul veteranilor de război. Nu puteam trece cu vederea acest aspect fără să fim alături de veteranii noștri care și-au riscat viața pe câmpul de luptă. Ei sunt eroii noștri în viață”, a declarat col. Valentin Bordei.
Gheorghe Antonescu a primit cu emoție diplomele aniversare și de onoare, florile și tortul oferite în dar de reprezentanții administrației locale și ai armatei.
„La Bârlad, mai sunt încă în viață patru veterani de război cu merite deosebite, care au depășit venerabila vârstă de 90 de ani. Pe 16 septembrie, va fi felicitat un alt veteran de război, iar ceilalți, până la sfârșitul anului, de ziua lor.
Titlul de veteran de război a fost recunoscut pentru prima dată pe 29 aprilie 1902. Guvernul României a hotărât, în 2007, ca ziua veteranilor de război să fie marcată în fiecare an, pe 29 aprilie.

de Mihaela NICULESCU Ieri a fost o zi specială pentru bârlădeanul Gheorghe Antonescu. Este veteran de război și, pe 10 septembrie, a împlinit 96 de ani. Dorin Apostu, viceprimarul Bârladului și colonelul Constantin Bordei, comandantul Garnizoanei Bârlad, au fost personal acasă la sărbătorit pentru a-l felicita. „Anul acesta, se împlinesc 70 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. 2015 a fost declarat, de altfel, anul veteranilor de război. Nu puteam trece cu vederea acest aspect fără să fim alături de veteranii noștri care și-au riscat viața pe câmpul de luptă. Ei sunt eroii noștri în viață”, a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: