Home » Monden » Jos tatuajele și piercingurile! Elevii vor fi obligați să își ascundă desenele de pe corp în clasă. Ce alte modificări vor fi în noul an școlar

Jos tatuajele și piercingurile! Elevii vor fi obligați să își ascundă desenele de pe corp în clasă. Ce alte modificări vor fi în noul an școlar

Parlamentarii le-au pus gând rău liceenilor amatori de tatuaje și piercinguri. Nu mai vor să-i lase la școală cu desene pe corp și s‑au pus la “croșetat” o lege în acest sens. 

Mai multă decență în școli. Asta vor aleșii care lucrează de zor la un proiect de lege prin care se dorește înăsprirea disciplinei în unitățile de învățământ. Potrivit actului normativ, care este aproape finalizat, elevii nu vor mai avea voie să‑și expună tatuajele sau piercingurile în timpul cursurilor.

Cu alte cuvinte, aceștia vor fi nevoiți să le acopere sau să renunțe definitiv la ele, dacă nu vor necazuri. Ce riscă cei care nu se vor supune noilor reglementări? Nota scăzută la purtare, dar și o amendă de până la 1.000 de lei. Inițiatorii proiectului merg mai departe și spun că se poate ajunge până la exmatriculare.

Dacă data la care se va aplica această regulă e incertă și depinde de aprobarea legii, alte modificări sunt bătute în cuie pentru noul an școlar:

Potrivit unui ordin comun al ministerelor Sănătății și Educației, la înscrierea de început de an școlar părinții vor trebui să prezinte o adeverință medicală sau un aviz epidemiologic de la medicul de familie.

Actul necesar înscrierii în colectivitate va cuprinde informații legate de afecțiunile de care au suferit sau suferă copiii precum astm, otită medie cronică, maladii congenitale de cord, diabet zaharat, convulsii, tulburări de vorbire, auz, vedere ori tuberculoză.

De asemenea, avizul epidemiologic pentru (re)intrare în colectivitate trebuie să cuprindă informații legate de vaccinările făcute, atât obligatorii, cât și opționale.

Elevii care vor să facă religia trebuie să depună o cerere în acest sens! O parte a rezolvat această problemă administrativă încă din semestrul al II-lea al anului trecut, însă cei care nu au făcut-o sau cei care încep cursurile acum trebuie s-o depună în primele zile de școală.

Absolvenții de liceu care vor da bacalaureatul anul viitor vor avea parte de un examen mai riguros. Prima modificare care a devenit oficială e legată de corectarea lucrărilor, care vor fi adunate în câteva centre regionale și verificate de un număr mai mare de profesori.

Sursa: libertatea.ro

Parlamentarii le-au pus gând rău liceenilor amatori de tatuaje și piercinguri. Nu mai vor să-i lase la școală cu desene pe corp și s‑au pus la “croșetat” o lege în acest sens.  Mai multă decență în școli. Asta vor aleșii care lucrează de zor la un proiect de lege prin care se dorește înăsprirea disciplinei în unitățile de învățământ. Potrivit actului normativ, care este aproape finalizat, elevii nu vor mai avea voie să‑și expună tatuajele sau piercingurile în timpul cursurilor. Cu alte cuvinte, aceștia vor fi nevoiți să le acopere sau să renunțe definitiv la ele, dacă nu vor necazuri.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: