Home » Invatamant » Șapte unități de învățământ și-au închis porțile

Șapte unități de învățământ și-au închis porțile

de Roxana NĂSTASĂ

Din cauza scăderii drastice a populației de vârstă școlară, tot mai multe instituții de învățământ dispar sau sunt comasate cu alte unități. Mai pe românește, faptul că oamenii nu se mai înghesuie la făcut copii provoacă efecte negative: instituțiile de învățământ rămân fără elevi, sunt comasate cu altele, “norocoase”, sau sunt pur și simplu, închise.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, anul acesta trei grădinițe și patru școli din mediul rural vor fi închise din cauza faptului că nu au efectivul de elevi. Astfel, puținii copii care sunt în satele respective vor face naveta în altă parte, ori, în alte cazuri cum sunt micuții de grădiniță, vor mai sta acasă.

Este vorba de trei grădinițe și patru școli din mediul rural. Mai exact, Grădinița cu program normal din satul Poiana (Negrești), Grădinița cu program normal din satul Stuhuleț, comuna Berezeni și Grădinița din satul Tunsești, comuna Bogdănița, precum și Școlile primare din satele Bozia (Fălciu), Pâhnești (Arsura), Chileni (Coroiești) și Cănțălărești (Ștefan cel Mare). Pentru că sunt puțini copii, anul acesta vor fi închise, iar cei ce sunt din satele respective vor face naveta în alte localități apropiate. Mai rău de cei de grădiniță pentru că mulți dintre ei vor sta acasă.

Pe de altă parte, anul acesta se redeschid alte patru grădinițe care în anii trecuți, ca cele de mai sus, au fost închise. Este vorba de Grădinițele din satele Tulești (Fălciu), Cosca, Bubu Cantemir (Stănilești), și Dumasca (Tăcuta).

de Roxana NĂSTASĂ Din cauza scăderii drastice a populației de vârstă școlară, tot mai multe instituții de învățământ dispar sau sunt comasate cu alte unități. Mai pe românește, faptul că oamenii nu se mai înghesuie la făcut copii provoacă efecte negative: instituțiile de învățământ rămân fără elevi, sunt comasate cu altele, “norocoase”, sau sunt pur și simplu, închise. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, anul acesta trei grădinițe și patru școli din mediul rural vor fi închise din cauza faptului că nu au efectivul de elevi. Astfel, puținii copii care sunt în satele respective vor face naveta în altă parte,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: