Home » Social » Femeie bătută cu bestialitate de soțul ei!

Femeie bătută cu bestialitate de soțul ei!

de Răzvan CĂLIN

Miercuri seara, într-o familie din comuna Banca s-a consumat un nou episod de violență domestică. Un individ în vârstă de 43 de ani – Dănuț Alexandru – și-a bătut cu bestialitate soția, totul petrecându-se pe fondul consumului de alcool. Scenele de violență s-au consumat sub privirile îngrozite ale celor patru copii ai familiei și, din câte se pare, nu este pentru prima dată când ei asistă la așa ceva. Trist este că doi din cei patru copii au fost luați în plasament de soții Alexandru, minorii provenind din familii unde violența domestică era la ea acasă. Femeia a suferit mai multe traumatisme, fiind transportată la un spital din Iași.

În seara zilei de 9 septembrie, între soții Alexandru a izbucnit o ceartă cruntă. Se pare că nu era ceva total neobișnuit, tensiunile escaladând destul de des între cei doi. Cum bărbatul consumase și ceva băuturi alcoolice (cum se putea altfel!?), la un moment dat a devenit extrem de violent și a început să-și ia nevasta la bătaie. Și nu oricum, ci o bătaie cruntă, cu multe lovituri de pumni, palme și picioare, încât cu greu a reușit biata femeie să scape din mâinile soțului ce parcă se transformase într-o bestie.

Femeia a reușit să apeleze 112 și s-a refugiat la niște rude, în apropiere. La fața locului au sosit echipaje ale poliției și Stației de Ambulanță Bârlad. Cei din urmă, i-au acordat primele îngrijiri femeii, după care au încercat să o transporte la Spitalul municipal de urgență „Elena Beldiman” din Bârlad. Într-o primă fază, femeia a refuzat acest lucru și, împreună cu cei patru copii, s-a mutat temporar la niște rude ale ei. Din păcate, a doua zi femeia a început să se simtă din ce în ce mai rău și s-a prezentat singură la spitalul din Bârlad. Aici, doctorii au constatat că individul i-a provocat bietei femei răni foarte grave, fiind diagnosticată cu fractură de mandibulă. Din cauza gravității cazului, medicii bârlădeni au decis să o transfere la Clinica de chirurgie orală și maxilo-facială Iași, unde se află înternată și în prezent.

Cum poți să-l faci asistent maternal profesionist pe un individ predispus la acte de violență?

„Pe numele soțului s-a deschis un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracțiunii de violență în familie. Cei doi copii care erau în plasament la această familie au fost luați de acolo și instituționalizați într-o unitate de specialitate a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui. În același timp, soția va fi supusă unei examinări a medicului legist și în funcție de numărul zilelor de îngrijiri medicale se va face încadrarea juridică finală a faptei. Oricum, vorbim de un caz de violență domestică, fenomen care ne-am dori să fie cât mai mult diminuat”, ne-a declarat subcomisarul Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui.

Dincolo de atrocitatea întâmplării în sine, acest caz readuce în discuție un subiect pe cât de sensibil, pe atât de controversat. Atât femeia, cât și soțul ei sunt asistenția maternali profesioniști, fiind angajați ai DGASPC Vaslui cu acte în regulă. Tocmai de aceea au și putut lua doi copii în plasament. Trista ironie a sorții face ca acești doi minori să provină din familii dezorganizate, în care violența domestică devenise o stare de lucruri cotidiană. Practic, cei doi copii au fost scoși din căminele lor tocmai pentru că la rândul lor erau victime ale violenței domestice și simțiseră pe propria lor piele acest calvar greu de descris în cuvinte.

În momentul în care au fost scoși din acel mediu nociv și ostil, cei de la DGAPC le-au promis că de acum înainte nu vor mai trăi așa ceva și că vor fi dați în grja unor oameni normali, cu suflet bun, în casa cărora nu vor mai vedea scene de violență gratuită. Pentru ca, până la urmă, cel puțin în cazul acestor doi minori, să nimerească într-o casă unde certurile și bătăile erau la ordinea zilei. Pentru că, din spusele vecinilor, Dănuț Alexandru ar fi cunoscut drept un om căruia îi sare țandăra imediat, un individ care deseori obișnuiește să-și bată femeie din te miri ce motive. În consecință, întrebarea este cum de cei de al DGASPC Vaslui au putut acorda statutul de asistent maternal profesionist unui individ cunoscut ca având o fire violentă? Iar dacă se va spune că nimeni nu a știut despre apucăturile acestui om, situația este la la fel de gravă căci asta înseamnă că armata de psihologi și alți specialiști din sistem nu a fost în stare să realizeze că individul este unul dintre cei ce ”practică” violența domestică ca pe un hobby. Sau, poate, au închis ochii!?

Am încercat să obținem răspunsuri la aceste întrebări de la Irina Câmpeanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, însă aceasta nu a fost de găsit.

Vom reveni cu amănunte pe marginea acestui caz.

de Răzvan CĂLIN Miercuri seara, într-o familie din comuna Banca s-a consumat un nou episod de violență domestică. Un individ în vârstă de 43 de ani – Dănuț Alexandru – și-a bătut cu bestialitate soția, totul petrecându-se pe fondul consumului de alcool. Scenele de violență s-au consumat sub privirile îngrozite ale celor patru copii ai familiei și, din câte se pare, nu este pentru prima dată când ei asistă la așa ceva. Trist este că doi din cei patru copii au fost luați în plasament de soții Alexandru, minorii provenind din familii unde violența domestică era la ea acasă. Femeia…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: