Home » Justitie » Afgani intrați ilegal în România, depistați de polițiștii de frontieră vasluieni.

Afgani intrați ilegal în România, depistați de polițiștii de frontieră vasluieni.

de Marian MOCANU

La sfârșitul săptămânii trecute, patru cetățeni din Afganistan, care traversaseră ilegal frontiera de stat dintre România și Republica Moldova, au fost depistați de polițiștii de frontieră vasluieni. Unul dintre ei a fost descoperit mergând pe un drum din localitatea Rîșești, ciomuna Drânceni, iar alți trei au fost prinși la Valea Grecului, comuna Dimitrie Cantemir. Cei patru erau azilanți în Moldova, drept urmare vor fi predați autorităților din statul vecin.

afgani (2)În seara zilei de joi, 10 septembrie, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși au fost anunțați că o persoană a traversat râul Prut în apropierea localității Rîșești, comuna Drânceni. Polițiștii au depistat persoana respectivă, care s-a dovedit a fi un transfug din Afganistan, în vârstă de 27 de ani, care încerca să intre ilegal în România după ce traversase înot râul Prut.

Câteva ore mai târziu, polițiști de frontieră din cadrul aceluiași sector, au depistat în apropiere de localitatea de frontieră Valea Grecului, comuna Dimitrie Cantemir, alte trei persoane de sex masculin care nu își justificau prezența în zonă. În urma verificărilor efectuate de către lucrătorii poliției de frontieră, a reieșit că sunt cetățeni afgani, cu vârste cuprinse între 17 și 29 de ani. Și aceștia intraseră în țară alegând aceeași metodă, respectiv traversând înot râul Prut.

În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că toți cei patru cetățeni afgani primiseră anterior azil politic în Republica Moldova, dar au încercat să ajungă într-o țară din Spațiul Schengen. Cei patru s-au ales cu dosare penale pentru traversare frauduloasă a frontierei de stat. La finalizarea cercetărilor, ei vor fi predați autorităților moldovenești.

de Marian MOCANU La sfârșitul săptămânii trecute, patru cetățeni din Afganistan, care traversaseră ilegal frontiera de stat dintre România și Republica Moldova, au fost depistați de polițiștii de frontieră vasluieni. Unul dintre ei a fost descoperit mergând pe un drum din localitatea Rîșești, ciomuna Drânceni, iar alți trei au fost prinși la Valea Grecului, comuna Dimitrie Cantemir. Cei patru erau azilanți în Moldova, drept urmare vor fi predați autorităților din statul vecin. În seara zilei de joi, 10 septembrie, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși au fost anunțați că o persoană a traversat râul Prut în…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: