Home » Justitie » Avocata mafiei a scăpat de arest preventiv

Avocata mafiei a scăpat de arest preventiv

de Marian MOCANU

Avocata Alina Scafaru, arestată la sfârșitul lunii aprilie pentru că a încercat să-i transmită iubitului ei, închis în Penitenciarul Iași, cartele telefonice și băuturi alcoolice, a scăpat de arestul preventiv, urmând a fi cercetată în stare de arest la domiciliu. Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au admis joi, 10 septembrie, contestația formulată de avocata din Negrești împotriva deciziei magistraților ieșeni de prelungire a arestului preventiv.

La sfârșitul lunii aprilie, tânăra avocată Alina Scafaru a încercat să-i strecoare iubitului ei, iubitului ei, Florin Rotariu, zis „Cap de porc”,  deținut în Penitenciarul Iași, opt telefoane mobile și băuturi alcoolice prin intermediul unui gardian. Rotariu, unul dintre cei mai notorii interlopi ieșeni, cunoscut ca un locotenent al Cordunenilor, execută în prezent o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru trafic de persoane. Acesta a făcut presiuni asupra unui gardian din penitenciar să-i remită telefoanele, promițând în acest sens suma de 1.000 euro, „marfa” și banii urmând să fie dați de Alina Scafaru.

Gardianul a anunțat conducerea Penitenciarului, care, împreună cu procurorii DNA au organizat un flagrant. Avocata, și un apropiat al iubitului ei, Aurel Craiu, cel care ar fi trebuit să transmită coletul gardianului, a fost acuzată de procurorii DNA pentru dare de mită și „instigare la introducerea, în mod ilicit, de telefoane mobile și alte mijloace de comunicare la distanță, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de internet, medii de stocare a datelor și alcool într-un penitenciar, centru de reținere și arestare preventivă, centru de arestare preventivă, centru educativ și centru de detenție, în scopul folosirii lor de către deținuți”.

Conform procurorilor DNA, avocata a împrumutat suma de o mie de euro de la mama sa și a cumpărat telefoanele mobile de la o casă de amanet din Iași. Ulterior, Alina Scafaru s-a întâlnit cu Craiu în afara Iașului, pentru a înmâna coletul.

Ea fost arestată preventiv, judecătorii curții de apel Iași prelungind în mai multe rânduri mandatul de arestare. Așa s-a întâmplat și pe data de 4 septembrie, Alina Scafaru contestând această decizie la instanța superioară, respectiv Înalta Curte de Casație și Justiție, care a admis contestația. În consecință, avocata a fost eliberată din penitenciar, urmând să rămână în arest la domiciliu cel puțin următoarele 30 de zile.

Procesul avocatei va începe efectiv pe data de 2 octombrie, la Curtea de Apel Iași, când judecătorii urmează să verifice legalitatea actului de sesizare a instanței. Dacă va fi găsită vinovată, pe lângă cariera de avocat care va fi terminată, Alina Scafaru riscă până la șapte ani de închisoare.

Alina Mihaela Scafaru, fiica omului de afaceri Liviu Scafaru din Negrești, este membră a Baroului Vaslui din anul 2003, având cabinetul de avocatură în orașul natal. Pe lângă faptul că este iubita lui Florin Rotariu, zis „Cap de porc”, unul din locotenenții Cordunenilor, ea a apărat în mai multe rânduri membri ai acestei grupări infracționale.

În plus, alți membri ai familiei sale au avut probleme cu legea, fratele acesteia, Marius, fiind arestat în anul 2006 pentru trafic de droguri, faptă pentru care a primit o condamnare de un an și jumătate de închisoare. Ulterior, în anul 2010, Marius Scafaru a mai primit o condamnare de doi ani și șapte luni cu suspendarea executării pedepsei, pentru faptul că, după ce a provocat un accident, a refuzat prelevarea de probe biologice și a fost agresiv cu polițiștii. Anul trecut, Marius Scafaru a comis-o din nou, fiindu-i întocmit un nou dosar penal pentru vătămare corporală, după ce trei copii au căzut din betoniera condusă de negreștean.

La rândul său, Liviu Scafaru, tatăl avocatei, a fost acuzat în anul 2012 de mai mulți săteni dintr-o comună vasluiană că i-ar fi amenințat cu un pistol, doar pentru că nu a suportat criticile aduse de aceștia. La acel moment, Liviu Scafaru era în plină campanie electorală, candidând pentru fotoliu de deputat în colegiul Negrești din partea PPDD.

de Marian MOCANU Avocata Alina Scafaru, arestată la sfârșitul lunii aprilie pentru că a încercat să-i transmită iubitului ei, închis în Penitenciarul Iași, cartele telefonice și băuturi alcoolice, a scăpat de arestul preventiv, urmând a fi cercetată în stare de arest la domiciliu. Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au admis joi, 10 septembrie, contestația formulată de avocata din Negrești împotriva deciziei magistraților ieșeni de prelungire a arestului preventiv. La sfârșitul lunii aprilie, tânăra avocată Alina Scafaru a încercat să-i strecoare iubitului ei, iubitului ei, Florin Rotariu, zis „Cap de porc”,  deținut în Penitenciarul Iași, opt telefoane mobile și băuturi…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: