Home » Sanatate » Bolnavii vasluieni fug la spitalele din Iași

Bolnavii vasluieni fug la spitalele din Iași

de Roxana NĂSTASĂ

Nemulțumiți de ceea ce le oferă spitalele din județ, tot mai mulți bolnavi vasluieni se îndreaptă spre spitalele din Iași. Aparatura mai performantă, dar și comportamentul personalului medical îi fac pe cei mai mulți să opteze pentru această alegere. În aceste condiții, spitalele vasluiene riscă să nu-și realizeze indicatorii, fapt ce ar duce la diminuarea sumelor alocate de la bugetul public.

Potrivit conducerii Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui, scade tot mai mult adresabilitatea la spitalele din județ. Tot mai mulți pacienți, nemuțumiți de serviciile medicale din Vaslui, precum și de comportamentul angajaților unităților sanitare de la noi, se îndreaptă pentru tratament la spitalele din Iași. Acest lucru ar putea conduce la scăderea sumelor alocate unităților medicale din cauza faptului că acestea nu reușesc să-și realizeze indicatorii.

Simona_Polak

Simona Polak

„În ultimele luni am constatat o migrație a pacienților din zona de nord a județului către spitalele din Iași. Celor din localitățile apropiate Iașului le este mai ușor să se adreseze spitalelor din județul vecin, unde sunt și mai mulți specialiști și mai multe clinici de specialitate cu apartură mai performantă, însă fenomenul tinde să se există în tot județul, nu numai în zona de nord. Probabil există mai multe lucruri care stau la baza deciziei oamenilor care preferă să meargă să se trateze la Iași și în alte județe, și nu la noi, însă e alegerea lor”, ne-a declarat Simona Polak, președinte CJAS Vaslui.

De exemplu, potrivit conducerii CJAS, Spitalul Județean Vaslui nu a realizat indicatorii propuși, în ultima vreme scăzând adresabilitatea la unitatea medicală județeană.

de Roxana NĂSTASĂ Nemulțumiți de ceea ce le oferă spitalele din județ, tot mai mulți bolnavi vasluieni se îndreaptă spre spitalele din Iași. Aparatura mai performantă, dar și comportamentul personalului medical îi fac pe cei mai mulți să opteze pentru această alegere. În aceste condiții, spitalele vasluiene riscă să nu-și realizeze indicatorii, fapt ce ar duce la diminuarea sumelor alocate de la bugetul public. Potrivit conducerii Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui, scade tot mai mult adresabilitatea la spitalele din județ. Tot mai mulți pacienți, nemuțumiți de serviciile medicale din Vaslui, precum și de comportamentul angajaților unităților sanitare…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: