Home / Business / Cat de jos poate ajunge pretul petrolului? Goldman Sachs: o cotatie de 20 de dolari barilul este o posibilitate

Cat de jos poate ajunge pretul petrolului? Goldman Sachs: o cotatie de 20 de dolari barilul este o posibilitate

Cotatia barilului de petrol a scazut vineri, dupa ce Arabia Saudita a respins ideea organizarii unui summit al tarilor producatoare, iar grupul american Goldman Sachs a inrautatit prognoza privind pretul titeiului, transmite Bloomberg. 

In jurul orei 6,50 GMT, cotatia barilului de titei Brent cu livrare in octombrie era in scadere cu 51 de centi pana la 48,38 dolari. De asemenea, cotatia barilului de titei WTI de referinta pe piata din SUA a scazut cu 65 de centi, pana la 45,27 dolari.

Arabia Saudita considera ca un summit al tarilor producatoare de titei nu va reusi sa opreasca declinul pretului petrolului, au anuntat joi surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul.

Vineri, Goldman Sachs a revizuit in scadere estimarea privind cotatia barilului de titei WTI in 2016, la 45 de dolari, de la 57 de dolari prognozat anterior.

Anul acesta, cotatia barilului de titei WTI va fi undeva la 48,1 dolari, de la 52 dolari anterior, iar cea a barilului de titei Brent, la 49,50 de dolari anul viitor (de la 62 de dolari estimat anterior), iar in acest an la 53,70 dolari (de la 58,20 de dolari estimat anterior), potrivit Goldman Sachs.

‘Piata petrolului se confrunta acum cu o supraproductie mai ridicata decat am estimat si ne asteptam ca excedentul sa persiste si in 2016. In acest context, am decis sa revizuim din nou in scadere estimarile privind pretul titeiului”, a apreciat analistul Damien Courvalin de la Goldman.

Cotatia barilului de titei ar putea sa scada la 20 de dolari, daca excedentul depaseste capacitatea de stocare si nivelul productiei nu incetineste, au avertizat analistii.

Sursa: incont.stirileprotv.ro

Cotatia barilului de petrol a scazut vineri, dupa ce Arabia Saudita a respins ideea organizarii unui summit al tarilor producatoare, iar grupul american Goldman Sachs a inrautatit prognoza privind pretul titeiului, transmite Bloomberg.  In jurul orei 6,50 GMT, cotatia barilului de titei Brent cu livrare in octombrie era in scadere cu 51 de centi pana la 48,38 dolari. De asemenea, cotatia barilului de titei WTI de referinta pe piata din SUA a scazut cu 65 de centi, pana la 45,27 dolari. Arabia Saudita considera ca un summit al tarilor producatoare de titei nu va reusi sa opreasca declinul pretului petrolului,…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Începând de luni, 17 februarie 2020, demarează execuția drumului strategic

de Dănuț CIOBANU  La începutul săptămânii viitoare pornesc lucrările ...

Descentralizarea fondurilor europene poate scoate județul Vaslui din izolare și sărăcie

de Dănuț CIOBANU  Programul Oparațional Regional a fost descentralizat ...

Servicii în premieră pentru Bârlad, oferite de firma unui tânăr recent întors din Marea Britanie

Un bârlădean s-a întors acasă după 15 ani de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: