Home » Administratie » ITM devine amintire?

ITM devine amintire?

de Mihaela NICULESCU

Proiectul privind comasarea Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) cu Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS) se află în dezbatere publică până vineri, 18 septembrie. Reprezentanții celor două instituții ce urmează a fi comasate au trimis online propuneri. Printre aceștia se află și vasluieni.

Deși au primit asigurări, în urma întâlnirilor sindicaliștilor cu reprezentanți ai Ministerului Muncii, salariații ITM și ai AJPIS Vaslui stau cu frica de a nu fi puși pe liber. Scopul comasării celor două instituții ar fi eficientizarea modului de lucru, eficientizarea controalelor și a modului în care sunt distribuiți banii pentru cauze sociale. Sindicaliștii, însă, se tem că inspectorii de muncă își vor pierde autonomia și că fișa postului va fi încărcată cu efectuarea unor servicii sociale. ITM Vaslui are 38 de angajați iar AJPIS 30. Ambele instituții au câte trei posturi de conducere, iar noua instituție nu va avea șase, ci tot trei posturi de conducere.

După comasarea ITM cu ANPIS, se va înființa o instituție nouă care se va numi Agenția Națională Pentru Inspecția Muncii și Securitate Socială. Aceasta va fi condusă de un secretar de stat și se va afla în subordinea Ministerului Muncii. În teritoriu, vor fi înființate direcții județene de Muncă și Securitate Socială.

de Mihaela NICULESCU Proiectul privind comasarea Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) cu Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS) se află în dezbatere publică până vineri, 18 septembrie. Reprezentanții celor două instituții ce urmează a fi comasate au trimis online propuneri. Printre aceștia se află și vasluieni. Deși au primit asigurări, în urma întâlnirilor sindicaliștilor cu reprezentanți ai Ministerului Muncii, salariații ITM și ai AJPIS Vaslui stau cu frica de a nu fi puși pe liber. Scopul comasării celor două instituții ar fi eficientizarea modului de lucru, eficientizarea controalelor și a modului în care sunt distribuiți banii pentru cauze…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: