Home » Invatamant » O codrenistă, olimpică la neogreacă

O codrenistă, olimpică la neogreacă

de Mihaela NICULESCU

Ana-Maria Ghenghea a obținut locul al II-lea la Olimpiada Internațională de Neogreacă, desfășurată în perioada 9-10 septembrie la București.

Sâmbătă, 11 septembrie, la Palatul Parlamentului a avut loc festivitatea de premiere a celor mai buni concurenți. Dintre aceștia, s-a remarcat și Ana-Maria Ghenghea, elevă în clasa a XI-a Științe Naturale, la Colegiul „Gheorghe Roșca Codreanu”. Aceasta a obținut locul II la nivelul A1.

„Neogreaca este o limbă frumoasă și nu mi se pare deloc greu de învățat. Am ajuns întâmplător să iau cursuri de greacă. Asociația «Tradiție, Artă, Cultură», unde bunica mea este președintă, a avut un parteneriat cu Comunitatea Elenă din Bârlad și așa am ajuns să îndrăgesc cultura și limba greacă. Îi mulțumesc doamnei Afrodita Siriopol, care m-a inițiat în această limbă și mă bucur că am reușit să obțin un premiu important la această olimpiadă, deși nu studiez limba greacă decât de un an”, a declarat, pentru Est News, Ana-Maria.

La această competiție internațională au participat 37 de concurenți din Grecia, Republica Moldova, Ungaria, Bulgaria și România. Ana-Maria a fost singura participantă din județul Vaslui.

„Subiectele nu mi s-au părut foarte grele. A trebuit să demonstrăm că ne-am însușit anumite cunoștințe de gramatică, dar și să realizăm o compunere. Concret, a trebuit să scriem un eseu cu tema «Ce faci într-o zi obișnuită?» Cred că m-am descurcat foarte bine la nivelul A1”, mai spus tânăra olimpică.

Aceasta a primit o tabletă, o diplomă și o medalie care se adaugă distincțiilor și premiilor obținute în luna martie, anul acesta, când a ocupat locul II la Olimpiada Națională de Neogreacă.

de Mihaela NICULESCU Ana-Maria Ghenghea a obținut locul al II-lea la Olimpiada Internațională de Neogreacă, desfășurată în perioada 9-10 septembrie la București. Sâmbătă, 11 septembrie, la Palatul Parlamentului a avut loc festivitatea de premiere a celor mai buni concurenți. Dintre aceștia, s-a remarcat și Ana-Maria Ghenghea, elevă în clasa a XI-a Științe Naturale, la Colegiul „Gheorghe Roșca Codreanu”. Aceasta a obținut locul II la nivelul A1. „Neogreaca este o limbă frumoasă și nu mi se pare deloc greu de învățat. Am ajuns întâmplător să iau cursuri de greacă. Asociația «Tradiție, Artă, Cultură», unde bunica mea este președintă, a avut un…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. Frumos, bravo!

%d blogeri au apreciat: