Home » Monden » Povestea incredibilă a unui italian care a adoptat 262 de orfani din România!

Povestea incredibilă a unui italian care a adoptat 262 de orfani din România!

A fost etichetat „inconștient” pentru că a renunțat la o meserie bănoasă pentru a se dedica muncii de voluntariat, însă a șocat o lume întreagă atunci când, aflat în vizită în România, a adoptat 262 de copii bătuți de soartă.
Italianul care a făcut gestul nebunesc se numește Luca Lo Presti și are 52 de ani. Este președintele unei fundații, iar presa din „Cizmă” l-a catalogat „nebun” după ce acesta a povestit, în cadrul unui interviu, cum a luat 262 de minori din România. „În 2002 m-am dus în România pentru a face o monitorizare cerută de Europa, care pusese la dispoziție mulți bani pentru închiderea unor instituții (orfelinate, ospicii) și reinserarea persoanelor în societate. Părea totul perfect. Astfel, am plătit un șofer și i-am cerut să-mi arate ceva real”, a povestit italianul.
Acesta și-a amintit că șoferul l-a dus la un orfelinat unde erau copii de la doi la unsprezece ani, care erau ținuți legați, erau murdari și subnutriți. Unii deveniseră autiști, din cauza torturilor suferite. „Un infern pe care încă încerc să-l șterg din memorie. Simțeam durere și multă furie. Voiam să combat toate acestea. Guvernul decisese să închidă acel loc. I-au aruncat afară pe cei două sute șaizeci de copii pentru a-i face să dispară. I-am auzit plângând la telefon, erau unii care urlau. Astfel, la impuls, am spus: «Îi iau eu». Odată închis telefonul, aproape am leșinat. Am cerut ajutor lumii întregi. E numai o problemă de bani, îmi spuneau. Totul se rezolvă. Dar cum să găsesc banii? (….) Mi-au predat cheile și un registru cu fotografiile copiilor, spunând că puteam să-i iau numai pe aceia. M-am dus să-i caut chiar și prin canale. Am recuperat o sută optzeci dintre ei, despre ceilalți nu am mai știut nimic. Vestea ajunsese în Italia și un prieten mi-a spus într-o zi să mă duc la o anumită adresă din Brera. Acolo, un domn distins căruia îi voi fi veșnic recunoscător, mi-a dat un cec de două sute șaizeci de mii de euro. Și, odată cu acei bani, a luat ființă fundația Pangea”, a mai povestit Luca Lo Presti, citat de gazetaromaneasca.com.
Sursa: spynews.ro
A fost etichetat "inconștient" pentru că a renunțat la o meserie bănoasă pentru a se dedica muncii de voluntariat, însă a șocat o lume întreagă atunci când, aflat în vizită în România, a adoptat 262 de copii bătuți de soartă. Italianul care a făcut gestul nebunesc se numește Luca Lo Presti și are 52 de ani. Este președintele unei fundații, iar presa din "Cizmă" l-a catalogat "nebun" după ce acesta a povestit, în cadrul unui interviu, cum a luat 262 de minori din România. "În 2002 m-am dus în România pentru a face o monitorizare cerută de Europa, care pusese…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: