Home » Invatamant » Termen limită pentru adeverință medicală la elevi și preșcolari

Termen limită pentru adeverință medicală la elevi și preșcolari

de Roxana NĂSTASĂ

Părinții au termen limită până la 1 octombrie să obțină adeverință medicală și aviz epidemiologic pentru copiii școlari sau preșcolari.

Actele trebuie depuse la grădiniță sau la școală, iar dosarul copilului trebuie să conțină și fișa în care sunt notate toate vaccinurile pe care acesta le-a făcut. Actele sunt obligatorii la începutul claselor I, a V-a și a IX-a. Pentru restul elevilor, fiecare școală poate da derogări pentru anumite perioade de timp. Dacă un părinte încalcă și aceste termene, copilul riscă exmatricularea.

Modificările în lege au apărut după ce mai mulți părinți s-au plâns că sunt obligați să facă testări inutile.

de Roxana NĂSTASĂ Părinții au termen limită până la 1 octombrie să obțină adeverință medicală și aviz epidemiologic pentru copiii școlari sau preșcolari. Actele trebuie depuse la grădiniță sau la școală, iar dosarul copilului trebuie să conțină și fișa în care sunt notate toate vaccinurile pe care acesta le-a făcut. Actele sunt obligatorii la începutul claselor I, a V-a și a IX-a. Pentru restul elevilor, fiecare școală poate da derogări pentru anumite perioade de timp. Dacă un părinte încalcă și aceste termene, copilul riscă exmatricularea. Modificările în lege au apărut după ce mai mulți părinți s-au plâns că sunt obligați…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: