Home » World » Turiști mexicani confundați cu teroriști, uciși în Egipt de către forțele de ordine

Turiști mexicani confundați cu teroriști, uciși în Egipt de către forțele de ordine

Doisprezece turiști au fost uciși și alți 10 răniți după ce au fost confundați cu teroriști de către forțele de poliție egiptene, informează pagina electronică a CNN. 

Incidentul a avut loc duminică, într-o zonă restricționată.

CNN notează că forțele de ordine din Egipt se aflau într-o misiune când s-au intersectat cu turiștii într-o zonă restricționată din zona Wahat. Printre victime se numără persoane din Mexic și Egipt, au declarat surse oficiale.

Enrique Pena Nieto, președintele Mexicului, a condamnat pe Twitter incidentul. „Mexic condamnă aceste acte împotriva cetățenilor noștri și a cerut ca Guvernul egiptean să conducă o investigație amplă pentru a afla ce s-a întâmplat”, a scris acesta.

Nieto a specificat totodată că i-a cerut Ambasadei să ofere sprijin victimelor și familiilor acestora.

BBC notează că ambasadorul Mexicului în Egipt, Jorge Alvarez Fuentes, a vizitat spitalul unde sunt internați cetățenii mexicani și a vorbit cu 5 dintre aceștia, care se află în acest moment în afara oricărui pericol.

O investigație e în desfășurare.

Doisprezece turiști au fost uciși și alți 10 răniți după ce au fost confundați cu teroriști de către forțele de poliție egiptene, informează pagina electronică a CNN.  Incidentul a avut loc duminică, într-o zonă restricționată. CNN notează că forțele de ordine din Egipt se aflau într-o misiune când s-au intersectat cu turiștii într-o zonă restricționată din zona Wahat. Printre victime se numără persoane din Mexic și Egipt, au declarat surse oficiale. Enrique Pena Nieto, președintele Mexicului, a condamnat pe Twitter incidentul. "Mexic condamnă aceste acte împotriva cetățenilor noștri și a cerut ca Guvernul egiptean să conducă o investigație amplă pentru…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: