Home / Invatamant / Directorul Liceului Murgeni și-a dat demisia în prima zi de școală!
Profesoara Lorela Buța și-a demisia din fruntea Liceului Murgeni fără a oferi vreo explicație.

Directorul Liceului Murgeni și-a dat demisia în prima zi de școală!

de Răzvan CĂLIN

Profesorul Lorela Buța nu și-a motivat încă decizia, iar șefa Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, Gabriela Plăcintă susține că, deocamdată, nu știe ce anume a stat la baza acestei demisii subite.

Noul an școlar a debutat la Liceul Tehnologic „Ghenuță Coman” din Murgeni cu un șoc pentru colectivul acestei instituții: directorul Lorela Buță și-a dat demisia, luându-și prin surprindere colegii. Cel puțin pentru moment, profesoara nu și-a motivat în vreun fel decizia luată. Fotoliul de director al liceului din Murgeni a fost preluat, conform normativelor în vigoare, de către cea care până acum a ocupat funcția de director adjunct, respectiv profesoara Lucica Cojocaru.

Director interimar a fost numită profesoara Lucica Cojocaru, cea care până acum a fost director adjunct al acestui liceu.

Director interimar a fost numită profesoara Lucica Cojocaru, cea care până acum a fost director adjunct al acestui liceu.

„Nu știm ce anume a stat la baza deciziei doamnei Buța, dar cert este că dumneaei și-a dat demisia din această funcție. Pur și simplu nu mai dorește să ocupe această funcție. Doamna Buța și-a depus demisia vineri (11 septembrie, n.r.)”, ne-a declarat directorul interimar Lucica Cojocaru.

După cum se vede, profesoara Lorela Buța nu și-a motivat încă demisia, lăsând astfel loc la tot felul de interpretări. Unul dintre scenarii (destul de plauzibil, de altfel), spune că ea nu ar mai fi fost în grațiile șefilor de la Inspectoratul Școlar al Județului (ISJ) Vaslui. Prin urmare, femeia ar fi vrut să evite o eventuală mazilire și s-a retras singură înainte a i se căuta nod în papură.

La rândul ei, Gabriela Plăcintă, șefa ISJ Vaslui, ne-a declarat că nu are habar despre ce anume a împins-o pe profesoara Lorela Buța să renunțe la fotoliul de director al Liceului Murgeni: „Nu am apucat, încă, să vorbesc cu dumneaei și nici nu am primit demisia scrisă a dumneaei. La noi nu a ajuns, încă, vreo hârtie în acest sens. Până la urmă, demisia este un act unilateral de voință și prea avem ce face în asemenea condiții. Este singurul caz de acest gen până acum, dar sperăm să fie și ultimul!”

Lorela Buța a fost numită director al Liceului Murgeni în luna mai a anului curent, la scurt timp după ce profesorul Alexandru Drilea, cel care ocupase această funcție în ultimii șase ani, a decedat în urma unui accident vascular. Până în mai 2015, Lorela Buța a fost director adjunct al acestei instituții de învățământ, funcție pe care a ocupat-o timp de opt ani. În scurt timp, ISJ Vaslui va numi un nou director în fruntea Liceului Murgeni, însă Gabriela Plăcintă ne-a declarat că nu este „obligatoriu” ca actualul interimar (profesoara Lucica Cojocaru) să fie „înscăunată” pe această funcție și că decizia va fi luată după analiza propunerilor ce vor veni din partea colectivului de cadre didactice de la Liceul Murgeni.

de Răzvan CĂLIN Profesorul Lorela Buța nu și-a motivat încă decizia, iar șefa Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, Gabriela Plăcintă susține că, deocamdată, nu știe ce anume a stat la baza acestei demisii subite. Noul an școlar a debutat la Liceul Tehnologic „Ghenuță Coman” din Murgeni cu un șoc pentru colectivul acestei instituții: directorul Lorela Buță și-a dat demisia, luându-și prin surprindere colegii. Cel puțin pentru moment, profesoara nu și-a motivat în vreun fel decizia luată. Fotoliul de director al liceului din Murgeni a fost preluat, conform normativelor în vigoare, de către cea care până acum a ocupat funcția de…

Review Overview

About Razvan Calin

x

Check Also

Elevii și studenții merituoși din Banca, sprijiniți de Primărie cu burse

Premieră, în rândul primăriilor din județul Vaslui! Peste o ...

In Memoriam C. D. Zeletin, la Academia Bârlădeană

Momente emoționante, duminică 1 Martie, la reuniunea lunară a ...

Mărțișoarele create de copiii de la CSC 2 au ajuns la sute de bârlădeni

Peste 500 de mărțișoare au fost confecționate și valorificate, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: