Google+
Home » Invatamant » Flori, aglomerație și emoții – A început școala! (FOTOREPORTAJ)
La Școala gimnazială „Episcop Iacov Antonovici” (fosta Școală nr. 8) „bobocii” au fost întâmpinați de Mickey Mouse și prietena sa Minnie.

Flori, aglomerație și emoții – A început școala! (FOTOREPORTAJ)

de Roxana NĂSTASĂ

Școlile și-au deschis, ieri, porțile. Emoționați, îmbrăcați cât mai frumos, cu flori în mână, elevi cu părinți și bunici au luat drumul unităților de învățământ acolo unde au avut loc festivitățile de deschidere a noului an școlar. În mare, scenariul a fost același ca la fiecare început de an școlar: s-a intonat imnul, preoții au rostit rugăciunile, după care au urmat discursurile cadrelor didactice și ale invitaților. Așa s-a întâmplat și la unitățile din județ.

Cei mai emoționați au fost, de departe, micuții pentru care clopoțelul a sunat pentru prima dată ieri: cei care abia au intrat în clasa zero. Însoțiți de părinți și bunici, cu ghiozdanele în spate și buchetele de flori în brațe, copiii au trecut pentru prima dată pragul școlii în care vor petrece următorii ani. Micuții au fost nerăbdători să o cunoască pe doamna învățătoare și să își cunoască viitorul coleg de bancă. La rândul lor, părinții sau bunicii au fost cuprinși de emoție și nostalgie.
Ceilalți copii din școala primară au revenit încântați la școală. Pentru ei, vacanța a fost poate prea lungă, iar unii dintre ei s-au plictisit de jocurile de acasă.

“Abia am așteptat să vin la școală, să stau cu alți copii, să facem activități la clasă, să ne jucăm”, mărturisește o fetiță care trece în clasa a treia.

Și pentru cei de clasa a cincea anul școlar a început cu emoții. I-au spus “La revedere” doamnei învățătoare și au trecut la o nouă etapă. Îi așteaptă un nou început, profesori, materii noi și un alt sistem de notare.

Dacă cei mici abia au așteptat să se întoarcă la școală, colegii lor mai mari nu au fost cu toții de aceeași părere.

Elevii de liceu, de exemplu, nu au fost prea încântați de terminarea vacanței: „Nu mă prea bucur că a început școala. Mai voiam vacanță, nu bătaie de cap”, ne-a mărturisit un licean.

Pentru că aglomerația a fost mare, ca deschiderea noului an școlar să se desfășoare în siguranță, 240 de polițiști vasluieni au acționat suplimentar, în zona grădinițelor, școlilor și liceelor.

Efectivele Poliției Române au fost în teren pentru menținerea ordinii și siguranței publice și fluidizarea traficului rutier, în special în zona unităților de învățământ.

Comments

comments

de Roxana NĂSTASĂ Școlile și-au deschis, ieri, porțile. Emoționați, îmbrăcați cât mai frumos, cu flori în mână, elevi cu părinți și bunici au luat drumul unităților de învățământ acolo unde au avut loc festivitățile de deschidere a noului an școlar. În mare, scenariul a fost același ca la fiecare început de an școlar: s-a intonat imnul, preoții au rostit rugăciunile, după care au urmat discursurile cadrelor didactice și ale invitaților. Așa s-a întâmplat și la unitățile din județ. Cei mai emoționați au fost, de departe, micuții pentru care clopoțelul a sunat pentru prima dată ieri: cei care abia au intrat…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: