Google+
Home » Social » Performanță istorică a micii vedete!

Performanță istorică a micii vedete!

de Alex SAVA

Alexandrina Dăriescu, mica vedetă a Vasluiului, nu se dezminte. La numai șase anișori, ea a câștigat premiul I la secțiunea „Creație” a Festivalului internațional de creație și interpretare „Volare”, cu piesa „Bengal”, semnată de compozitorul Marcel Iorga, de asemenea vasluian. De altfel, Marcel Iorga a ținut capul podimului la această secțiune, obținând încă un premiu I și trofeul secțiunii cu alte două piese. Performanța Alexandrinei Dăriescu este cu atât mai notabilă cu cât a fost desemnată cea mai mică participantă din întreg festivalul, având de înfruntat concurenți chiar și cu șase ani mai mari, deci cu o experiență competițională mult mai vastă.

La sfârșitul săptămânii trecute, la Piatra Neamț a avut loc cea de-a VI-a ediție a Festivalului internațional de creație și intrerpretare „Volare”. La această manifestare, Vasluiul a fost reprezentat de compozitorul Marcel Iorga și de Alexandrina Dăriescu, care la numai șase ani a obținut o performanță fenomenală.

Ea a câștigat premiul I la secțiunea „Creație” cu piesa „Bengal”, semnată de Marcel Iorga, pe versurile lui George Popovici. Această reușită este cu atât mai însemnată cu cât micuța cântăreață a fost cea mai mică participantă, având de înfruntat concurenți cu șase ani mai mari și, deci, cu o experiență competițională mult mai mare și cu o perioadă de pregătire direct proporțională.

„Au fost concurenți din Bulgaria, Malta, Rusia, Moldova, Ucraina… Iar ea a fost cea mai mică de vârstă. De asemenea, a fost prima participantă din concurs. Când toți aveau emoții, ea a trebuit să spargă gheața. A fost un festival foarte bine organizat și mă bucur că Alexandria a reprezentat cu cinste Vasluiul”, a declarat pentru Estnews Carmen Dăriescu, mama micuței cântărețe.

Compozitorul Marcel Iorga este foarte mândru de reușita Alexandrinei și este convins că piesa „Bengal”, în interpretarea micuței vedete, va mai cuceri premii la festivalurile de profil.

marcel iorga alexandrina pandele„Într-adevăr, Alexandrina a fost cea mai mică de la «Volare». Piesa «Bengal» a fost făcută pentru Mamaia, dar nu a trecut preselcția. Însă ei i se potrivește foarte bine melodia. I-a plăcut de prima dată când a auzit-o și a cântat-o cu plăcere. Porbabil că asta a ajutat foarte mult la obținerea acestui premiu. Cu siguranță piesa va mai lua multe premii”, a declarat, pentru Estnews, Marcel Iorga.

Înainte de a urca pe scena de la „Volare”, Alexandrina a obținut același premiu la un alt festival de renume, din București, unde juriul a notat la vedere. Evoluția ei a fost notată cu cinci note de 10!

În perioada următoare, micuța artistă va sta un pic mai departe de scenă. A început clasa pregătitoare, iar școala este foarte importantă pentru că, pe lângă visul de a ajunge cântăreață, Alexandrina vrea să devină medic.

Cu toate acestea, ea nu va neglija complet latura artistică. Zilele acestea vor începe filmările pentru videoclipul piesei care a consacrat-o la „Volare”, care va purta semnătura Casei de producție CB Media.

Marcel Iorga – trei piese, trei reușite!

Compozitorul vasluian Marcel Iorga a avut trei piese înscrise la secțiunea „Creație” din cadrul Festivalului „Volare” și toate trei au ieșit câștigătoare. Pe lângă distincția primită de Alexandrina Dăriescu, Iorga a mai primit un premiu I cu piesa „Fata lui tata”, în interpretarea Alexandrei Băncilă (Brașov) și trofeul secțiunii, pentru piesa „Mama-mu”, intereptată de Duo Cantissimo.

La aceste trei premii, se adaugă alte două premii II, primite la secțiunea „Interpretare”.

„Sunt cinci premii foarte importante pentru mine, obținute la un festival internațional. Un festival de prestigiu, unde juriu este este format din membri cu altă naționalitate. Nu sunt români”, a mai spus Marcel Iorga.

Compozitorul intenționează să continue seria reușitelor. Luna viitoare, la Festivalul „Constelația Necunoscută” de la Vaslui, el va înscrie alte două piese.

„O să încerc, chiar dacă sunt în juriu, să înscriu și două piese la «Constelația Necunoscută»”, a mai spus Iorga.

de Alex SAVA Alexandrina Dăriescu, mica vedetă a Vasluiului, nu se dezminte. La numai șase anișori, ea a câștigat premiul I la secțiunea „Creație” a Festivalului internațional de creație și interpretare „Volare”, cu piesa „Bengal”, semnată de compozitorul Marcel Iorga, de asemenea vasluian. De altfel, Marcel Iorga a ținut capul podimului la această secțiune, obținând încă un premiu I și trofeul secțiunii cu alte două piese. Performanța Alexandrinei Dăriescu este cu atât mai notabilă cu cât a fost desemnată cea mai mică participantă din întreg festivalul, având de înfruntat concurenți chiar și cu șase ani mai mari, deci cu o…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: