Home / Justitie / Violatorii din Văleni rămân în arest

Violatorii din Văleni rămân în arest

de Marian MOCANU

Judecătorii Curții de Apel Iași au decis: cei șapte tineri din Văleni condamnați pentru viol vor rămâne în arest. Judecarea contestației cu privire la sentințele date de judecătorii vasluieni va începe pe data de 6 octombrie. Duba care-i transporta la instanță pe cei șapte tineri deținuți a avut un accident chiar la intrarea în Iași.

Speranțele celor șapte tineri din Văleni, că vor fi eliberați din arestul preventiv în care se află începând din data de 17 august, au fost spulberate. Judecătorii Curții de apel Iași au constatat ca fiind legală și temeinică decizia magistraților Judecătoriei Vaslui luată prin sentința penală nr. 973/17.08.2015 pronunțată de Judecătoria Vaslui în dosarul nr. 9116/333/2014 față de cei șapte tineri condamnați pentru viol și lipsire de libertate.

În aceste condiții, cel puțin pentru alte 30 de zile, pe parcursul procesului în care se judecă contestațiile formulate de cei șapte tineri din Văleni împotriva condamnărilor primite în primă instanță, aceștia vor rămâne în continuare după gratii, la Penitenciarul Vaslui.

Ionuț Boicu, Alin Rotaru, Ioan Surleac, Silviu Avădăni, Paul Andrei Burlacu, Petrică Ionuț Bolboceanu și Silviu Burada au fost condamnați la pedepse între cinci ani și opt luni și opt ani și patru luni de închisoare după ce, la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut au violat o elevă în vârstă de 18 ani.

Aceasta a fost luat de pe stradă cu promisiunea că o vor conduce acasă, ulterior fiind dusă pe un câmp din apropierea localității Moara Domnească, comuna Văleni și violată și supusă la perversiuni sexuale pe rând de cei șapte indivizi.

Sentința dată de judecătorii vasluieni nu este definitivă, violatorii contestând-o la Curtea de Apel Iași, unde procesul va începe pe data de 6 octombrie.

Ca un amănunt, duba Penitenciarului Vaslui cu care cei șapte tineri condamnați erau transportați la instanța ieșeană a avut un accident de circulație la intrarea în municipiul Iași. Duba a fost lovită în plin, de un autoturism Volkswagen, înmatriculat în Galați într-una din cele mai aglomerate intersecții, din apropierea Cooperativei Munca Invalizilor. Gardienii de pe dubă au solicitat ajutorul omologilor lor din Iași, care au trimis un alt vehicol pentru transportarea celor șapte condamnați la Palatul de Justiție. Din fericire, nicio persoană implicată în accident nu a avut de suferit. Polițiștii ieșeni au declanșat o anchetă pentru a stabili cauzele exacte ale producerii accidentului.

de Marian MOCANU Judecătorii Curții de Apel Iași au decis: cei șapte tineri din Văleni condamnați pentru viol vor rămâne în arest. Judecarea contestației cu privire la sentințele date de judecătorii vasluieni va începe pe data de 6 octombrie. Duba care-i transporta la instanță pe cei șapte tineri deținuți a avut un accident chiar la intrarea în Iași. Speranțele celor șapte tineri din Văleni, că vor fi eliberați din arestul preventiv în care se află începând din data de 17 august, au fost spulberate. Judecătorii Curții de apel Iași au constatat ca fiind legală și temeinică decizia magistraților Judecătoriei Vaslui…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

A vrut să fure 400 lei de la un vasluian, pe care l-a amenințat cu cuțitul

Este pățania unui tânăr de ...

”Ziua Porților Deschise” la ISU Vaslui, la împlinirea a 171 ani de la bătălia din Dealul Spirei

Cele șase unități ale Inspectoratului ...

VIDEO A tăiat gâtul unui necunoscut pentru… nimic

De o moarte violentă a ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: