Google+
Home » Invatamant » Elevii din Pogănești vor avea bibliotecă

Elevii din Pogănești vor avea bibliotecă

de Roxana NĂSTASĂ

La școala din localitatea Pogănești, comuna Stănilești, copiii au motiv de bucurie odată cu începerea noului an școalar. La inițiativa unor oameni mărinimoși, s-au făcut primii pași spre deschiderea unei biblioteci. Astfel, elevii vor putea avea parte de acum de bucuria de a împrumuta și citi o carte, totul fiind posibil cu ajutorul sculptorului și artistului hușean Ștefan Csukat.

Având un cerc de sculptură rustică și religioasă cu copiii de la Școala din Pogănești, arstitul Stefan Csukat a aflat că elevii nu au bibliotecă. Astfel, a luat legătura cu mai mulți cunoscuți și a făcut o campanie de donații de carte astfel încât copiii să aibă de unde împrumuta volume.

Nu după mult timp, donațiile au început să apară. Cristi Cristescu, directorul revistei istorice „Dacia Nemuritoare”, a adus la Pogănești o mașină plină de cărți, visul copiilor devenind realitate. Mână de la mână, prieteni, cunoștițe au adus fiecare zeci, unii sute de cărți, iar acum Școala din Pogănești are bibliotecă.

„Am început un cerc de sculptură cu copii de la școala din Pogănești și am văzut că nu au bibliotecă. Am făcut cu copiii corpuri pentru bibliotecă, iar pe facebook am făcut o campanie de donații de cărți. Nu după mult timp, cărțile au început să apară, cunoștințe, prieteni, aducând fiecare volume. Acum școala are bibliotecă, iar eu mă bucur că am reușit să fac acest lucru, pe l-am făcut cu suflet pentru elevi pentru că viitorul țării sunt copiii”, ne-a declarat artistul Stefan Csukat, ințiatorul proiectului.

de Roxana NĂSTASĂ La școala din localitatea Pogănești, comuna Stănilești, copiii au motiv de bucurie odată cu începerea noului an școalar. La inițiativa unor oameni mărinimoși, s-au făcut primii pași spre deschiderea unei biblioteci. Astfel, elevii vor putea avea parte de acum de bucuria de a împrumuta și citi o carte, totul fiind posibil cu ajutorul sculptorului și artistului hușean Ștefan Csukat. Având un cerc de sculptură rustică și religioasă cu copiii de la Școala din Pogănești, arstitul Stefan Csukat a aflat că elevii nu au bibliotecă. Astfel, a luat legătura cu mai mulți cunoscuți și a făcut o campanie…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: