Home / Justitie / Procurorul-șef Sorin Armeanu, reabilitat de CSM
Sediul Judecătoriei Vaslui

Procurorul-șef Sorin Armeanu, reabilitat de CSM

de Marian MOCANU

Cazul violatorilor din Văleni a avut și victime colaterale. Printre ele, Sorin Armeanu, procurorul-șef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, acuzat într-o emisiune televizată că ar fi vinovat pentru faptul că cei șapte tineri acuzați de viol au fost eliberați din arest. Printr-un comunicat oficial, Consiliul Superior al Magistraturii apără reputația profesională a prim-procurorului Armeanu, anunțând că acesta nu a avut niciun amestec în instrumentarea respectivului dosar.

La sfârșitul lunii iulie, societatea civilă și mass-media au luat poziție față de cazul violatorilor de la Văleni. Totul a pornit după implicarea membrilor unui ONG, stupefiați de faptul că cei șapte tineri au fost eliberați din arest de judecătorii vasluieni, fără ca procurorii să conteste această decizie. Atât în cazul unei emisiuni a unui post de televiziune de largă audiență, cât și în mai multe publicații, printre numele magistraților acuzați de „noncombat” era și cel al lui Sorin Armeanu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Acesta a făcut o cerere la Consiliul Superior al Magistraturii, pentru a-i fi apărată reputația împotriva acuzațiilor aduse. Conform materialelor de presă, în urma discuției cu procurorul de ședință, Sorin Armeanu s-ar fi opus contestării deciziei judecătorilor de punere în libertate a celor șapte persoane acuzate că ar fi violat o tânără din județul Vaslui.

În fapt, conform chiar organizării celor două instituții, între Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, instituție care a instrumentat dosarul violatorilor, și Perchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui nu există nici un feld e subordonare, astfel că primprocurorul Armeani nu putea lua nici o decizie în acest caz. Singura „potriveală” este că cele două instituții funcționează în aceeași clădire.

Ieri, CSM a publicat un comunicat oficial prin care dezminte aceste afirmații. Mai mult, conform concluziilor anchetei, reputația profesională a primprocurului Armeanu a avut de suferit datoprtă alegațiilor unor jurmnaliști.

„Inspecția Judiciară a constatat că domnul Sorin Armeanu ocupă funcția de prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, unde a fost numit prin Hotărârea CSM nr.281/2013, în urma promovării examenului. S-a reținut că la data de 2 aprilie 2015, procuror de ședință în dosarul menționat a fost doamna Ingrid Botezatu, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, față de care s-a exercitat acțiunea disciplinară pentru săvârșirea abaterilor prevăzute de art. 99 lit. m și t teza I din Legea nr. 303/2004. În cursul cercetării disciplinare nu a rezultat existența vreunei consultări între procurorul de ședință, doamna Ingrid Botezatu și prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, domnul Sorin Armeanu, cei doi procurori exercitând prerogativele unor funcții de conducere la parchete diferite. Plenul Consiliului a reținut că afirmațiile lansate în spațiul public prin intermediul articolelor menționate sunt neconforme realității și au afectat reputația profesională a domnului Sorin Armean, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui”, se arată în comunicatul Consiliului Superior al Magistraturii.

În consecință, prim-procurorul Sorin Armeanu poate da în judecată mijloacele massmedia care au publicat respectivele informații ce aduc atingere integrității profesionale a magistratului.

de Marian MOCANU Cazul violatorilor din Văleni a avut și victime colaterale. Printre ele, Sorin Armeanu, procurorul-șef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, acuzat într-o emisiune televizată că ar fi vinovat pentru faptul că cei șapte tineri acuzați de viol au fost eliberați din arest. Printr-un comunicat oficial, Consiliul Superior al Magistraturii apără reputația profesională a prim-procurorului Armeanu, anunțând că acesta nu a avut niciun amestec în instrumentarea respectivului dosar. La sfârșitul lunii iulie, societatea civilă și mass-media au luat poziție față de cazul violatorilor de la Văleni. Totul a pornit după implicarea membrilor unui ONG, stupefiați de faptul…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

”Trei ceasuri rele” pentru mai mulți copii și bătrâni din județ, victime ale unor accidente

Mai mulți copii și bătrâni ...

O bârlădeancă a fost furată la ea în casă de o escroacă ce se dădea reprezentanta unei asociații umanitare

O femeie de 87 de ...

Ce trebuie să știe tinerii vasluieni care vor să aleagă cariera de polițist

Cei care doresc să îmbrace ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: