Google+
Home » Invatamant » Mii de copii vor primi rechizite gratuite!

Mii de copii vor primi rechizite gratuite!

de Roxana NĂSTASĂ

Sărăcia își spune cuvântul: pentru că părinții nu au posbilități financiare, Guvernul îi spijină pe cei pentru care rechizitele sunt un lux și le oferă anual pachete gratuite cu tot ce e necesar pentru un elev, astfel încât să se bucure de un început de an școlar măcar atât cât se poate.

Peste 24.000 de elevi din medii defavorizate beneficiază anul acesta de rechizite gratuite. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, numărul este mai mare, însă nu s-au finalizat încă listele cu toți beneficiarii.
„Pentru acest an școlar, până acum, din datele pe care le avem, peste 24.000 de copii primesc pachet de rechizite gratuit în urma dosarelor pe care le-au depus. La sfârșitul lunii vom primi toate listele de la unități și vom ști cu exactitate câți sunt. Atunci, numărul beneficiarilor va fi mai mare”, ne-a declarat Constantin Turcu, inspector școlar la ISJ Vaslui.
În județ, până acum 2.623 elevi de la clasa pregătitoare beneficiază de pachet de rechizite gratuite, 2.801 de elevi de clasa I, 7.522 de elevi de clasele II-IV, 8.244 de elevi de clasele V-VII și 2.912 elevi de clasa a VIII-a.
Valoarea maximă a fiecărui pachet de rechizite școlare este, ca și anul trecut, de 25 lei pentru un elev din învățământul primar și 30 lei pentru un elev din învățământul gimnazial.

de Roxana NĂSTASĂ Sărăcia își spune cuvântul: pentru că părinții nu au posbilități financiare, Guvernul îi spijină pe cei pentru care rechizitele sunt un lux și le oferă anual pachete gratuite cu tot ce e necesar pentru un elev, astfel încât să se bucure de un început de an școlar măcar atât cât se poate. Peste 24.000 de elevi din medii defavorizate beneficiază anul acesta de rechizite gratuite. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, numărul este mai mare, însă nu s-au finalizat încă listele cu toți beneficiarii. „Pentru acest an școlar, până acum, din datele pe care le avem,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: