Google+
Home » Invatamant » S-a dat startul înscrierilor pentru bursa „Bani de liceu”

S-a dat startul înscrierilor pentru bursa „Bani de liceu”

de Roxana NĂSTASĂ

Programul național de protecție socială „Bani de liceu”care oferă sprijin financiar elevilor săraci continuă și anul acesta.

De luni, s-a dat startul înscrierilor, elevii având termen limită până pe 1 octombrie pentru depunerea dosarelor. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, după depunerea dosarelor se vor efectua anchete sociale în urma cărora se va stabili lista cu beneficiarii care va fi publicată pe 28 octombrie. Contestațiile vor depuse în perioada 28 octombrie – 2 noiembrie, iar după 6 noiembrie se vor afișa listele finale.
Condiția ca elevii să beneficieze de „bani de liceu” este ca venitul brut lunar pe membru de familie, în ultimele trei luni să nu depășească 150 de lei. De asemenea, de acest ajutor se pot bucura și cei care beneficiază de o măsură de protecție ori care se află sub tutelă.
De menționat este și faptul că performanțele școlare nu sunt luate în calcul pentru această bursă, singura condiție privind școala fiind prezența la ore. Astfel, beneficiarii care înregistrează mai mult de 20 de absențe într-o lună pierd bursa începând cu luna imediat următoare și nu mai pot fi reprimiți în program în același an. Cuantumul acestei burse este de 180 de lei lunar.
Anul trecut, în județ, 4.513 liceeni au beneficiat de această bursă, cei mai mulți fiind de la Liceul „Ștefan Procopiu” Vaslui (555 de elevi) și cei mai puțini de la Liceul „Mihail Kogălniceanu” Vaslui (29 de elevi).

de Roxana NĂSTASĂ Programul național de protecție socială „Bani de liceu”care oferă sprijin financiar elevilor săraci continuă și anul acesta. De luni, s-a dat startul înscrierilor, elevii având termen limită până pe 1 octombrie pentru depunerea dosarelor. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, după depunerea dosarelor se vor efectua anchete sociale în urma cărora se va stabili lista cu beneficiarii care va fi publicată pe 28 octombrie. Contestațiile vor depuse în perioada 28 octombrie – 2 noiembrie, iar după 6 noiembrie se vor afișa listele finale. Condiția ca elevii să beneficieze de „bani de liceu” este ca venitul brut…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: