Home / National / Sindicatele din educație, nemulțumite de propunerea Guvernului de majorare a salariilor cu 10%

Sindicatele din educație, nemulțumite de propunerea Guvernului de majorare a salariilor cu 10%

Negocierile dintre premierul Victor Ponta și liderii sindicatelor din Educație nu au ajuns la niciun rezultat, Guvernul propunând o majorare salarială de 10%, de la 1 decembrie, cu plata la 1 ianuarie 2016, iar sindicatele au dorit o creștere de 15%, din noiembrie, sau una de 20%, din decembrie. 

Discuțiile au avut loc la Palatul Victoria, marți seară, premierul fiind însoțit de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici și ministrul Muncii, Rovana Plumb.

“Propunerea Guvernului de astăzi nu ne-a mulțumit, de altfel nu am fi ajuns în situația să convocăm conducerile federațiilor noastre. Cele 10 procente care ni s-au promis astăzi reprezintă pentru noi mai puțin decât ceea ce ne așteptam. De fapt, aceste 10 procente sunt banii pe care noi îi avem stipulați în acordul nostru cu Guvernul, de anul trecut, pentru anul 2016”, a spus Anton Hadăr, președintele Alma Mater, la finalul discuțiilor.

Potrivit acestuia, joi, va avea loc o ședință a FSLI la care vor participa și reprezentanțîi Guvernului pentru a prezenta reprezentanților confederațiilor din țară propunerea de creștere salarială, urmând ca sindicaliștii să decidă dacă acceptă oferta Executivului.

Premierul le-a mai spus sindicaliștilor că Guvernul încearcă să trimită Legea salarizării cât mai rapid la Parlament, astfel încât ea să poată intra în vigoare la 1 decembrie. În actul normativ se prevede creșterea salariilor din sistemul educațional cu 25% din majorarea totală de 70%, majorare prevăzută în document să se facă eșalonat, în următorii patru ani.

De asemenea, Victor Ponta le-a mai promis sindicaliștilor achitarea în totalitatea a sentințelor judecătorești pe 2016

Sursa: mediafax.ro

Negocierile dintre premierul Victor Ponta și liderii sindicatelor din Educație nu au ajuns la niciun rezultat, Guvernul propunând o majorare salarială de 10%, de la 1 decembrie, cu plata la 1 ianuarie 2016, iar sindicatele au dorit o creștere de 15%, din noiembrie, sau una de 20%, din decembrie.  Discuțiile au avut loc la Palatul Victoria, marți seară, premierul fiind însoțit de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici și ministrul Muncii, Rovana Plumb. "Propunerea Guvernului de astăzi nu ne-a mulțumit, de altfel nu am fi ajuns în situația să convocăm conducerile federațiilor noastre. Cele 10 procente care ni…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Victimele din clubul Colectiv, comemorate printr-un mars al tacerii, la un an de la tragedie. Peste 5.000 de oameni au fost la Colectiv, unde au depus flori si lumanari

Peste 5.000 de persoane au ...

Șoferii de care să te ferești: o mașină din opt provoacă accidente

Mașina puternică la volanul căreia ...

Totul despre noua lege! Conversia creditelor în franci elvețieni, pas cu pas

Zilele trecute, a fost adoptată ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: