Home / Social / Un canal pe post de ghenă!

Un canal pe post de ghenă!

de Răzvan CĂLIN

Bârlad, septembrie 2015. Capacul unui canal din rețeaua de canalizare menajeră a dispărut de mai bine de un an fără ca autoritățile să se sinchisească să ia vreo măsură. N-ar fi cine știe ce mare știre de presă, dar nici edilii noștri nu prea arată că au învățat să aibă grijă cu adevărat de oraș. Deh, până la urmă e un amărât de canal, ca multe alte sute din oraș. Așa că ce atâta tevatură?!

Între timp, canalul s-a transformat într-o veritabilă ghenă de gunoi prin grija unor concitadini certați cu bunul simț. Gunoaiele și mizeriile de tot felul aruncate în canalul cu pricina aproape că l-au umplut. Bun, zic unii, măcar acum nu mai există riscul să pici în el și să-ți rup gâtul sau alte membre folositoare ție!

Doar șoferii înjură sec și printre dinți de fiecare dată când trec prin zonă. Nu de alta, dar dacă nimerești cu o roată în gura canalului, acolo rămâi! Plus avariile de rigoare.

Încă ceva: fiindcă unii sau obișnuit să tot arunce gunoiul în canalul respectiv, acesta s-a transformat într-o vizuină numai bună pentru șobolani, care au toate condițiile să se dezvolte de minune. Păi cum să nu prosperi, când ai asigurată, periodic, hrană diversificată. Și uite așa fojgăie guzganii zi și noapte prin canalul acesta de-ți vine să-i chemi pe cei de la Animal Planet să filmeze un documentar despre „microclimatul dintr-un canal urban și viețuitoarele sale”!

Mesaj edili: canalul cu pricina e situat chiar în fața fostului ghetou din centrul Bârladului, blocul G1! Vă spuem așa, poate nu vă dumiriți pe unde-i… Nu, nu ca să-l curățați și să-i puneți un capac!

de Răzvan CĂLIN Bârlad, septembrie 2015. Capacul unui canal din rețeaua de canalizare menajeră a dispărut de mai bine de un an fără ca autoritățile să se sinchisească să ia vreo măsură. N-ar fi cine știe ce mare știre de presă, dar nici edilii noștri nu prea arată că au învățat să aibă grijă cu adevărat de oraș. Deh, până la urmă e un amărât de canal, ca multe alte sute din oraș. Așa că ce atâta tevatură?! Între timp, canalul s-a transformat într-o veritabilă ghenă de gunoi prin grija unor concitadini certați cu bunul simț. Gunoaiele și mizeriile de…

Review Overview

About Razvan Calin

x

Check Also

Firmele vasluiene și-au învățat lecția după ultima criză economică, populația nu!

Amânarea plății ratelor la bănci cu până la nouă ...

Peste 200 de polițiști din județul Vaslui, mobilizați pe frontul anticoronavirus

La data de 26 martie 2020, situația epidemiologică din ...

Bătrânii vasluieni către Guvernul României: ”Suntem îngroziți de prețurile la alimente și medicamente!”

de Dănuț CIOBANU  Persoanele în vârstă din județul Vaslui ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: