Home / Sport / Daciada, redivivus!

Daciada, redivivus!

de Răzvan CĂLIN

Din acest an școlar va debuta Olimpiada Gimnaziilor, o competiție sportivă dedicată exclusiv elevilor din ciclul gimnazial.

Noul an de învățământ a adus cu el o noutate în materie de competiții sportive școlare. Printr-o decizie comună a Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR) și a Ministerului Educației și Cercetării Științifice (MECS) se va da startul primei ediții a Olimpiadei Gimnaziilor. Ideea aparține președintelui COSR – Alin Petrache –, iar această nouă competiție aduce cumva cu mai vechea Daciada din perioada regimului comunist. Întrucât au achiesat nu mai puțin de 10 federații naționale sportive din țară, Olimpiada Gimnaziilor va include întreceri sportive pe tot atâtea discipline sportive: baschet, volei, rugby, fotbal, handbal, oină, tenis de masă, atletism, șah și badminton.
„Competiția se va adresa exclusiv elevilor din ciclul gimnazial, adică de clasele V – VIII și se vor putea înscrie școli din întreaga țară. Se anunță o competiție interesantă, antrenantă și incitantă. Însă, principalul scop este acela de a asigura pe viitor generații de copii și tineri bine dezvoltați din punct de vedere fizic și psihic. Și de la acest nivel trebuie să se lucreze intens pentru a asigura un popor cât mai sănătos și cât mai echilibrat fizic și mintal”, ne-a declarat Ciprian Popa, director de dezvoltare regională în cadrul Federației Române de Rugby.
Urmează ca în cel mai scurt timp să fie anunțat calendarul acestei prime ediții a Olimpiadei Gimnaziilor.

de Răzvan CĂLIN Din acest an școlar va debuta Olimpiada Gimnaziilor, o competiție sportivă dedicată exclusiv elevilor din ciclul gimnazial. Noul an de învățământ a adus cu el o noutate în materie de competiții sportive școlare. Printr-o decizie comună a Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR) și a Ministerului Educației și Cercetării Științifice (MECS) se va da startul primei ediții a Olimpiadei Gimnaziilor. Ideea aparține președintelui COSR – Alin Petrache –, iar această nouă competiție aduce cumva cu mai vechea Daciada din perioada regimului comunist. Întrucât au achiesat nu mai puțin de 10 federații naționale sportive din țară, Olimpiada Gimnaziilor…

Review Overview

About Razvan Calin

x

Check Also

CL Vaslui va preda Ministerului Dezvoltării terenul pentru construirea unei baze sportive care va avea teren de fotbal omologat de UEFA SI FRF

Consiliul Local (CL) Vaslui va ...

În weekend, Campionatul de Minifotbal al Ministerului Afacerilor Interne și-a desemnat învingătorii

În perioada 27 august – ...

S-a dat startul Turneului Final al Campionatului de Minifotbal al M.A.I. – ediția 2019 Vaslui

În perioada 27 – 29 ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: