Home / Invatamant / „Laptele și cornul” se distribuie, mărul e în așteptare

„Laptele și cornul” se distribuie, mărul e în așteptare

de Roxana NĂSTASĂ

Programul „Laptele și cornul” a debutat cu dreptul în acest an școlar, cei 40.454 de preșcolari și elevi din județ primind produsele. Firma care distribuie atât produsele lactate, cât și de panificație este una din firmele omului de afaceri vasluian Adrian Porumboiu, singura, de altfel, care a participat la licitație. În schimb, elevii nu vor primi încă măr la școală întrucât programul „Mărul” e în așteptare.

Potrivit administratorului Consiliului Județean Vaslui, Valeriu Caragață va mai dura până când elevii se vor putea bucura și de un fruct pe zi, pe lângă lapte și corn. Se așteaptă o hotărâre de Guvern, apoi se va organiza licitație și abia mai apoi și mărul va fi distribuit în școli, asta cel mai probabil în 2016.

„Societatea Ilvas SA Vaslui este singura care s-a înscris anul acesta la licitația organizată pe SEAP și, în urma analizei ofertei și a documentelor solicitate prin caietul de sarcini, a fost declarată câștigătoare. Aceasta distribuie laptele și cornul în acest an școlar. Cât privește programul „Mărul”, acesta e în așteptare. S-a trimis o adresă la Minsiter prin care Consiliul Județean Vaslui a cerut lămuriri privind numărul de beneficiari, numărul de zile în care vor fi distribuite merele și valoarea pe elev. Așteptăm acum hotărârea de Guvern, iar apoi se va organiza licitația. Caietul de sarcini este pregătit, tot este pregătit, însă mai durează”, ne-a declarat administratorul public al județului Vaslui, Valeriu Caragață.

Anul trecut, abia în semestrul al doilea elevii au primit măr la școală, iar cât privește laptele și cornul au existat câteva probleme, calitatea lor fiind îndoielnică. Laptele și cornul au fost distribuie distribuie anul trecut de o asociere de firme din Suceava.

de Roxana NĂSTASĂ Programul „Laptele și cornul” a debutat cu dreptul în acest an școlar, cei 40.454 de preșcolari și elevi din județ primind produsele. Firma care distribuie atât produsele lactate, cât și de panificație este una din firmele omului de afaceri vasluian Adrian Porumboiu, singura, de altfel, care a participat la licitație. În schimb, elevii nu vor primi încă măr la școală întrucât programul „Mărul” e în așteptare. Potrivit administratorului Consiliului Județean Vaslui, Valeriu Caragață va mai dura până când elevii se vor putea bucura și de un fruct pe zi, pe lângă lapte și corn. Se așteaptă o…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

35 de elevi din Bârlad s-au calificat la etapa județeană a Olimpiadei de Istorie. Doi au obținut nota 10!

de Mihaela NICULESCU Rezultate foarte bune, obținute de elevii ...

Un nou club ”Credo Impact”, inaugurat pe Valea Prutului pentru 30 de copii și adolescenți din Pogănești și Chersăcosu

Un nou club ”Credo Impact”, destinat copiilor și adolescenților, ...

Cel mai mare punctaj, la olimpiada de limbă și literatură română, a fost obținut de o elevă din Gârceni

Etapa locală a olimpiadei de limba și literatura română ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: