Google+
Home » Social » Un tânăr din Bârlad a vrut să se arunce de pe bloc!

Un tânăr din Bârlad a vrut să se arunce de pe bloc!

de Răzvan CĂLIN

Bărbatul era sub influiența băuturilor alcoolice și, posibil, consumase și ceva substanțe etnobotanice. Până la urmă a fost convins de polițiști să renunțe la gândurile suicidale.

Miercuri dimineață, locatarii unui bloc situat pe strada profesor Gheorghe Vrabie din Bârlad au avut parte de câteva momente tensionate după ce un individ s-a urcat pe acoperișul imobilului și a amenințat că se aruncă în gol. Totul a început în jurul orei 6.30, când Ciprian Păvăluță, în vârstă de 26 de ani, a mers la blocul cu pricina, în care locuiesc și părinții săi, după care s-a urcat pe acoperișul acestuia și a început „circul” de rigoare. Fără a avea vreo listă de „revendicări” clară, tânărul a început să vocifereze că, pur și simplu, se va omorâ aruncându-se în gol.

Tânărul manifesta o stare de agitație vădită, cel mai probabil indusă și de consumul de băuturi alcoolice, căci în momentul în care s-a urcat pe bloc avea asupra sa o sticlă de cognac. După aproximativ două ore de negocieri, polițiștii bârlădeni au reușit să-l înduplece pe individ și l-au convins să renunțe intențiile sale suicidale. După ce a fost coborât în siguranță de pe bloc, bărbatul a fost condus și internat în Secția de psihiatrie a Spitalului municipal de urgență „Elena Beldiman” din Bârlad.

De altfel, se pare că Păvăluță este cunoscut ca un împătimit consumator de băuturi alcoolice, dar și de substanțe etnobotanice. În plus, probabil din aceleași motive, nu a reușit să-și găsească un loc de muncă. S-ar putea spune că aceste vicii care îl macină de la o vârstă atât de fragedă aproape că i-au distrus deja viața. Aceleași vicii sunt cele care i-au indus un comportament agresiv, care i-a forțat inclusiv pe ai săi părinți să îl renege. La sfârșitul lunii martie, mama tânărului a fost nevoită să solicite Judecătoriei Bârlad un ordin de protecție pe numele fiului său din cauza comportamentului extrem de agresiv al acestuia. Așa se face că tânărul a fost evacuat din apartamentul părinților în primăvara acestui an și de atunci el locuiește împreună cu bunicii săi.

Escapada sa de miercuri s-ar putea să-l coste destul de mult pentru că pe numele său a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracțiunii de nerespectare a unei hotărâri judecătorești. Practic, ordinul de protecție emis de judecătorii bârlădeni a prevăzut, printre altele, și obligativitatea sa de a păstra o distanță minimă față de părinții săi. Or, tocmai acest lucru l-a încălcat în momentul în care a provocat circul de la domiciliul părinților săi, iar pentru asta riscă o pedeapsă cu închisoarea de maxim un an. În plus, a fost și sancționat contravențional pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

Comments

comments

de Răzvan CĂLIN Bărbatul era sub influiența băuturilor alcoolice și, posibil, consumase și ceva substanțe etnobotanice. Până la urmă a fost convins de polițiști să renunțe la gândurile suicidale. Miercuri dimineață, locatarii unui bloc situat pe strada profesor Gheorghe Vrabie din Bârlad au avut parte de câteva momente tensionate după ce un individ s-a urcat pe acoperișul imobilului și a amenințat că se aruncă în gol. Totul a început în jurul orei 6.30, când Ciprian Păvăluță, în vârstă de 26 de ani, a mers la blocul cu pricina, în care locuiesc și părinții săi, după care s-a urcat pe acoperișul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: