Google+
Home » National » Sindicatele din educație amână până pe 10 octombrie decizia privind protestele

Sindicatele din educație amână până pe 10 octombrie decizia privind protestele

Sindicaliștii din educație au decis să amâne decizia privind declanșarea unor proteste până pe 10 octombrie, când reprezentanții Guvernului au promis că vor ști exact care este majorarea pe care o vor aplica salariilor din educație și de la ce dată, potrivit unui comunicat al FSLI. 

Liderii Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) au decis, joi, după întâlnirea cu miniștrii Educației, Sorin Cîmpeanu, Muncii, Rovana Plumb, Finanțelor, Eugen Teodorovici, și Dialogului Social, Liviu Pop – să amâne luarea unei decizii privind eventuale proteste, până pe data de 10 octombrie, când reprezentanții Executivului au promis că vor ști exact care este majorarea pe care o vor aplica salariilor din educație și de la ce dată, în funcție de datele fiscal-bugetare, se arată în comunicatul organizației.

”Am solicitat reprezentanților din sectorul educațional să ne păsuiască până pe data de 10 octombrie, pentru a avea toate datele din punct de vedere fiscal-bugetar ale încheierii exercițiului pe nouă luni de zile. După ce vom avea tabloul datelor bugetare, vom putea vorbi de majorări clare ale salariilor”, a precizat ministrul Muncii, Rovana Plumb, la finalul întâlnirii, potrivit sursei citate.

Președintele FSLI Simion Hancescu arată că sindicaliștii au solicitat Guvernului o creștere de 15 procente de la 1 noiembrie.

„Cei prezenți, liderii noștri de sindicat, au girat reprezentanții Executivului să își facă toate calculele, să se încheie execuția bugetară. Asta se va întâmpla în jurul datei de 10 octombrie, când vom ști exact cum stau lucrurile. Speranța noastră este că se va găsi soluția, astfel încât să se poată acorda această majorare de 15 procente începând din 1 noiembrie. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, ne vom întâlni din nou aici și vom decide. Cred că domnii miniștri au înțeles foarte bine mesajul de astăzi și am convingerea că se va găsi o soluție, astfel încât să nu fie nevoie să ieșim în stradă”, a spus Hancescu.

La rândul rău, ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a adăugat faptul că, în ceea ce privește Legea Salarizării unice a bugetarilor, Guvernul speră să aibă o formă finală, săptămâna viitoare, pentru a ști exact care este impactul aplicării ei pe întreg sectorul bugetar.

„Acesta este primul pas – impactul Legii Salarizării bugetarilor. De asemenea, am spus foarte clar că este nevoie să știm care este execuția primelor nouă luni ale acestui an, ca să putem afla, până la finalul anului, dacă se poate și cu cât aplica o majorare pentru educație”, a afirmat Teodorovici, potrivit sursei citate.

Discuțiile de joi au avut loc după ce, marți, negocierile dintre premierul Victor Ponta și liderii sindicatelor din Educație nu au ajuns la niciun rezultat, Guvernul propunând o majorare salarială de 10%, de la 1 decembrie, cu plata la 1 ianuarie 2016, în timp ce sindicatele au spus că doresc o creștere de 15%, din noiembrie, sau una de 20%, din decembrie.

Discuțiile au avut loc la Palatul Victoria, marți seară, premierul fiind însoțit de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici și ministrul Muncii, Rovana Plumb.

„Propunerea Guvernului de astăzi nu ne-a mulțumit, de altfel nu am fi ajuns în situația să convocăm conducerile federațiilor noastre. Cele 10 procente care ni s-au promis astăzi reprezintă pentru noi mai puțin decât ceea ce ne așteptam. De fapt, aceste 10 procente sunt banii pe care noi îi avem stipulați în acordul nostru cu Guvernul, de anul trecut, pentru anul 2016”, a spus Anton Hadăr, președintele Alma Mater, la finalul discuțiilor.

Sursa: mediafax.ro

Sindicaliștii din educație au decis să amâne decizia privind declanșarea unor proteste până pe 10 octombrie, când reprezentanții Guvernului au promis că vor ști exact care este majorarea pe care o vor aplica salariilor din educație și de la ce dată, potrivit unui comunicat al FSLI.  Liderii Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) au decis, joi, după întâlnirea cu miniștrii Educației, Sorin Cîmpeanu, Muncii, Rovana Plumb, Finanțelor, Eugen Teodorovici, și Dialogului Social, Liviu Pop - să amâne luarea unei decizii privind eventuale proteste, până pe data de 10 octombrie, când reprezentanții Executivului au promis că vor ști exact care este…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: