Home / World / Sute de imigranți blocați la frontiera Turciei cu Grecia au intrat în greva foamei

Sute de imigranți blocați la frontiera Turciei cu Grecia au intrat în greva foamei

Sute de imigranți, în principal sirieni, blocați la frontiera dintre Turcia și Grecia au intrat în greva foamei, refuzând alimentele furnizate de organizații umanitare, afirmă surse citate de site-ul Today’s Zaman. 

Imigranții blocați în provincia Edirne, în apropierea frontierei Turciei cu Grecia, au decis să intre în greva foamei până când li se va permite plecarea într-un stat al Uniunii Europene.

Potrivit autorităților turce, cei aproximativ 1.700 de imigranți au la dispoziție trei zile pentru a renunța la proteste și a părăsi zona.

Refugiații speră că li se va permite intrarea pe cale terestră în Grecia sau în Bulgaria, pentru a evita periculoasele deplasări pe mare.

“Nu plecăm înapoi. Fie murim aici, fie intrăm în Grecia”, a declarat un refugiat, Ahmed El Latif.

Deși guvernatorul provinciei Edirne, Dursun Ali Șahin, le-a cerut imigranților să părăsească zona în trei zile, Muhammed Murtaza Yetiș, consilier al premierului Ahmet Davutoğlu, a declarat că refugiații pot rămâne pe termen nelimitat.

Sursa: mediafax.ro

Sute de imigranți, în principal sirieni, blocați la frontiera dintre Turcia și Grecia au intrat în greva foamei, refuzând alimentele furnizate de organizații umanitare, afirmă surse citate de site-ul Today's Zaman.  Imigranții blocați în provincia Edirne, în apropierea frontierei Turciei cu Grecia, au decis să intre în greva foamei până când li se va permite plecarea într-un stat al Uniunii Europene. Potrivit autorităților turce, cei aproximativ 1.700 de imigranți au la dispoziție trei zile pentru a renunța la proteste și a părăsi zona. Refugiații speră că li se va permite intrarea pe cale terestră în Grecia sau în Bulgaria, pentru…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Cel puțin nouă morți și peste 30 de răniți în urma prăbușirii unui pod care lega două insule în Indonezia

Cel puțin nouă persoane au decedat, iar alte peste ...

Decizie oficiala: Landurile germane nu mai vor noi inmatriculari de automobile pe benzina si motorina, incepand cu anul 2030

Landurile germane nu vor sa mai permita noi inmatriculari ...

REFERENDUMUL din Ungaria privind cotele de imigranți, INVALID / Viktor Orban a anunțat că va înainta Parlamentului o propunere de amendament constituțional

Biroul Național Electoral (NVI) din Ungaria a anunțat oficial ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: