Google+
Home » Justitie » VIP-uri locale, amatori de curent electric moca!

VIP-uri locale, amatori de curent electric moca!

de Răzvan CĂLIN

Doi oameni de afaceri din Bârlad – Bogdan Tulpan și Daniel Iurașcu – au fost reținuți pentru 24 de ore din cauză că au fost depistați ca fiind consumatori de energie electrică ”moca”. Anchetatorii au descoperit că cei doi au făcut, cu ajutorul unor angajați E-ON România, anumite improvizații de la instalația de energie electrică astfel încât consumul real să nu fie înregistrat. Până acum, numai în cazul lui Tulpan, prejudiciul estimat se ridică la peste 30.000 de lei.

Unul dintre cele mai complexe dosare instrumentate de oameni legii din Bârlad continuă să se dovedească plin de surprize. Cercetările extinse au dus la un nou val de rețineri, toate acestea petrecându-se pe parcursul zilei de joi, 17 septembrie. Încă de la primele ore ale dimineții, un număr de opt persoane – șase din Bârlad, una din Murgeni și o alta din Perieni– au fost conduse la sediul Poliției Bârlad unde au fost audiați de anchetatori și, în același timp, au fost emise pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 24 de ore. Urmează ca toți aceștia să fie prezentați la Judecătoria Bârlad cu propunerea de arestare preventivă.
tulpan-2Surprinzător este că printre cei opt indivizi audiați de anchetatori figurează și două VIP-uri bârlădene, doi cunoscuți oameni declub_dublin afaceri din localitate: Bogdan Tulpan și Daniel Iurașcu. Primul este patronul unui cunoscut lanț de chioșcuri ce comercializează produse de patiserie, iar cel de al doilea este proprietarul Clubului ”Dublin”, unul dintre cele mai frecventate localuri de acest gen din Bârlad. Cei doi oameni de afaceri sunt acuzați că s-au ”dedulcit” cu niscaiva energie electrică moca sau, cel puțin, cu costuri foarte mici față de consumul real. Iar acest lucru a fost posibil grație ajutorului oferit chiar de unii angajați ai E-ON Bârlad, care, la rândul lor, sunt incriminați în acest dosar extrem de voluminos. Practic, anchetatorii au descoperit că atât la sediile unde își derulau afacerile, cât și la locuințele lor personale, instalațiile electrice au fost ”aranjate” în așa fel încât să înregistreze un consum cât mai redus de energie electrică.
Până în momentul de față, anchetatorii au reușit să estimeze, într-o primă fază, că prejudiciul cauzat de Tulpan se ridică la peste 30.000 de leit. În cazul lui Iurașcu, prejudiciul este în curs de stabilire.

O rețea infracțională din ce în ce mai ramificată!

Ceilalți șase indivizi reținuți de anchetatori sunt persoane din primul lot incriminat în urmă cu mai bine de o lună. Practic, sunt aceiași angajați ai E-ON Bârlad sau foști salariați ai companiei care au fost depistați ca făcând parte din rețeaua infracțională ce se îndeletnicea cu furtul de energie electrică. Numai că, de această dată, în urma extinderii cercetărilor, anchetatorii îi suspectează că au comis o nouă serie de infracțiuni cu același specific din zona furtului de energie electric. Așa se explică de ce joi, la primele ore ale zilei, aceștia au fost conduși pentru a doua oară la sediul Poliției Bârlad, audiați și reținuți pentru 24 de ore. Urmează ca toți cei opt să fie prezentați Judecătoriei Bârlad cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Dosarul ”băieților deștepți” de la E-ON Bârlad este unul dintre cele mai complexe pe care Biroul de Investigații Criminale Bârlad, sub directa coordonare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, l-a instrumentat în ultimii ani. După o anchetă minuțioasă ce s-a întins pe durata unui an, anchetatorii au declanșat ”atacul” direct în urmă cu mai bine de o lună, când s-a derulat una dintre cele mai ample acțiuni de percheziții domiciliare din județ. După numai o săptămână, anchetatorii sunt nevoiți să deruleze o nouă acțiune de acest gen pentru că au constatat că rețeaua infracțională era tot mai întinsă. Astfel s-a ajuns ca până în prezent să fie efectuate nu mai puțin de 120 de percheziții domiciliare și peste 80 de persoane audiate. Prin diverse metode, acest grup infracțional a reușit să pună la punct o rețea prin care ofereau doritorilor posibilitatea de a consuma energie electrică la prețuri foarte mici. Totul, bineînțeles, contra unui comision de rigoare.
Într-o primă fază, valoarea prejudiciului s-a ridicat la 400.000 de lei, însă după cum se vede, acesta este mult mai mare, iar anchetatorii sunt convinși că cifrele vor crește. Din cauza amplitudinii, este cel mai însemnat dosar instrumentat de oamenii legii bârlădeni. Ba mai mult, este singurul dosar de acest gen din țară.

de Răzvan CĂLIN Doi oameni de afaceri din Bârlad - Bogdan Tulpan și Daniel Iurașcu - au fost reținuți pentru 24 de ore din cauză că au fost depistați ca fiind consumatori de energie electrică ”moca”. Anchetatorii au descoperit că cei doi au făcut, cu ajutorul unor angajați E-ON România, anumite improvizații de la instalația de energie electrică astfel încât consumul real să nu fie înregistrat. Până acum, numai în cazul lui Tulpan, prejudiciul estimat se ridică la peste 30.000 de lei. Unul dintre cele mai complexe dosare instrumentate de oameni legii din Bârlad continuă să se dovedească plin de…

Review Overview

User Rating: 4.58 ( 2 votes)

About Razvan Calin

5 comments

  1. Domnule „patron” ce ironie,candva printr-o gluma vi se spunea „furator de curent”(nu ca nu ati fi ..sa nu ma intelegeti gresit) acum ati ajuns sa fiti la propriu…ce pot spune..roata se intoarce indiferent cat de patrata este ea si candva v-ati batut joc de sufletele care lucrau la dvs…de obicei la alte firme ajung ca angajatii sa fure de la patron ,dar dvs ati facut istorie ,ati furat dvs de la angajati. Imi imaginez ca aceei 50 de lei de unde ati gasit lipsa ,va umplut buzunarul si aceei bani au adus diferenta in „palatul” dvs. Nu v-ati gandit macar o secunda la familiile lor ,ca doar pentru ei au ajuns sa lucreze la dvs. Oare acum la 40 de ani va vine mintea la cap? Ca le-au venit altora la 20 de ani si tot nu va mai vine dvs … Cu mare drag,spun ca imi pare tare bine ca in sfarsit v-a prins,acum sper si sa va tina acolo unde va e locul pentru ca aici ,in Barlad nu e locul dvs …mai bine suna inchisoare. Numai bine ,patroane Tulpan !

  2. Domnule „patron” ce ironie,candva printr-o gluma vi se spunea „furator de curent”(nu ca nu ati fi ..sa nu ma intelegeti gresit) acum ati ajuns sa fiti la propriu…ce pot spune..roata se intoarce indiferent cat de patrata este ea si candva v-ati batut joc de sufletele care lucrau la dvs…de obicei la alte firme ajung ca angajatii sa fure de la patron ,dar dvs ati facut istorie ,ati furat dvs de la angajati. Imi imaginez ca aceei 50 de lei de unde ati gasit lipsa ,va umplut buzunarul si aceei bani au adus diferenta in „palatul” dvs. Nu v-ati gandit macar o secunda la familiile lor ,ca doar pentru ei au ajuns sa lucreze la dvs. Oare acum la 40 de ani va vine mintea la cap? Ca le-au venit altora la 20 de ani si tot nu va mai vine dvs … Cu mare drag,spun ca imi pare tare bine ca in sfarsit v-a prins,acum sper si sa va tina acolo unde va e locul pentru ca aici ,in Barlad nu e locul dvs …mai bine suna inchisoare. Numai bine ,patroane Tulpan !

  3. Bogdane vezi ca cel de SUS nu bate cu parul ? Ti-ai batut joc de toti angajatii tai , i-ai chinuit in conditii groaznice de munca si i-ai platit mizerabil chiar vroiai sa le dai covrigi in loc de salarii si tichete de masa.

  4. Domnule Bogdan alias MMM mai mergi la biserica si mai fa o donatie din banii aia ca vezi ca Dzeu nu doarme! Ti-ai batut joc de toate angajatele de la covrigarii profitind ca nu puteau/stiau cum si unde sa te reclame pentru neplata salariilor! Dupa o luna daca ridicau glasul ca de ce nu primesc banul ce spuneai? AFARA ca e coada la angajare! RUSINE!!!!!

  5. Eu nu zic să nu plătească cei ce au furat curent , dar la țigani , unii chiar bogați, de ce nu vă duceți , acolo v-o luați?

%d blogeri au apreciat: