Home / Sanatate / Statul face economie cu auzul bolnavilor!

Statul face economie cu auzul bolnavilor!

de Roxana NĂSTASĂ

Incredibil, dar adevărat. Implantul cohlear, care le redă pacienților auzul, este realizat gratuit doar pentru o ureche. Statul face economie și decontează doar o proteză auditivă, iar dacă pacienții vor și pentru cealaltă trebuiă să scoată bani din buzunar.

Astfel, cei care nu aud cu niciuna din urechi, nu se pot bucura nici după intervenție de șansa la o viață normală. Pentru asta ar trebui să achite câteva mii de euro pentru a doua proteză.

„Pentru adulți este decontată o singură proteză auditivă, chiar dacă persoanele nu aud cu niciuna din urechi. Una e decontată, pentru cealaltă, în caz de vor, ar trebui să suporte cheltuiala singuri. La copii până în 18 ani, se decontează două proteze auditive, atât”, a declarat Simona Polak, președinte al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Vaslui.

De la începutul anului, CJAS Vaslui a aprobat decontarea a 277 de proteze auditive, dintre care 14 au fost bilaterale (pentru ambele urechi), pentru copii.

de Roxana NĂSTASĂ Incredibil, dar adevărat. Implantul cohlear, care le redă pacienților auzul, este realizat gratuit doar pentru o ureche. Statul face economie și decontează doar o proteză auditivă, iar dacă pacienții vor și pentru cealaltă trebuiă să scoată bani din buzunar. Astfel, cei care nu aud cu niciuna din urechi, nu se pot bucura nici după intervenție de șansa la o viață normală. Pentru asta ar trebui să achite câteva mii de euro pentru a doua proteză. „Pentru adulți este decontată o singură proteză auditivă, chiar dacă persoanele nu aud cu niciuna din urechi. Una e decontată, pentru cealaltă,…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Copil accidentat pe o trecere pentru pietoni din Vaslui. Șoferul, amendat și lăsat fără permis

Un copil de 9 ani ...

Bărbatul care și-a omorât concubina, în stare critică la spital după ce a făcut infarct

Bărbatul din Pădureni care și-a ...

Bărbat dus în stare gravă la spital după ce a fost surprins de un incendiu într-o garsonieră din Vaslui

Un bărbat de 44 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: