Home / Sanatate / Statul face economie cu auzul bolnavilor!

Statul face economie cu auzul bolnavilor!

de Roxana NĂSTASĂ

Incredibil, dar adevărat. Implantul cohlear, care le redă pacienților auzul, este realizat gratuit doar pentru o ureche. Statul face economie și decontează doar o proteză auditivă, iar dacă pacienții vor și pentru cealaltă trebuiă să scoată bani din buzunar.

Astfel, cei care nu aud cu niciuna din urechi, nu se pot bucura nici după intervenție de șansa la o viață normală. Pentru asta ar trebui să achite câteva mii de euro pentru a doua proteză.

„Pentru adulți este decontată o singură proteză auditivă, chiar dacă persoanele nu aud cu niciuna din urechi. Una e decontată, pentru cealaltă, în caz de vor, ar trebui să suporte cheltuiala singuri. La copii până în 18 ani, se decontează două proteze auditive, atât”, a declarat Simona Polak, președinte al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Vaslui.

De la începutul anului, CJAS Vaslui a aprobat decontarea a 277 de proteze auditive, dintre care 14 au fost bilaterale (pentru ambele urechi), pentru copii.

de Roxana NĂSTASĂ Incredibil, dar adevărat. Implantul cohlear, care le redă pacienților auzul, este realizat gratuit doar pentru o ureche. Statul face economie și decontează doar o proteză auditivă, iar dacă pacienții vor și pentru cealaltă trebuiă să scoată bani din buzunar. Astfel, cei care nu aud cu niciuna din urechi, nu se pot bucura nici după intervenție de șansa la o viață normală. Pentru asta ar trebui să achite câteva mii de euro pentru a doua proteză. „Pentru adulți este decontată o singură proteză auditivă, chiar dacă persoanele nu aud cu niciuna din urechi. Una e decontată, pentru cealaltă,…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Anchetă la Spitalul de Urgență din Vaslui, după ce doi bebeluși au fost infectați cu o bacterie periculoasă 

E alertă la Spitalul de ...

Vaccin pe risc propriu! La Spitalul “Beldiman”, protocolul medical nu prevede testarea la antirabic

Nu și-a însușit bine cursurile ...

Investiții de milioane de euro în sănătate, pentru ca județul Vaslui să devină unul din centrele medicale importante din Moldova

de Dănuț CIOBANU Investițiile în ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: