Google+
Home » Invatamant » Calendarul Evaluării Naționale din 2016

Calendarul Evaluării Naționale din 2016

de Roxana NĂSTASĂ

În anul 2016, Evaluarea Națională va începe pe 27 iunie și rezultatele se vor afișa în 1 iulie. Prevederile fac parte din ordinul privind organizarea Evaluării Naționale în anul școlar 2015-2016, care a fost publicat în Monitorul Oficial. Și în 2016, examenul va fi supravegheat video-audio, iar înregistrările din sălile de examen vor fi verificate, prin sondaj, dupa fiecare probă.

Candidații vor susține probele scrise în 27 iunie la limba și literatura română, în 28 iunie la limba și literatura maternă și în 29 iunie la matematică. Rezultatele vor fi afișate în 1 iulie, până la ora 16.00, iar contestațiile vor fi depuse între orele 16.00 și 20.00. În perioada 2-4 iulie vor fi soluționate contestațiile, iar în 5 iulie vor fi afișate rezultatele finale. Notele obținute de elevi la Evaluarea Națională vor conta la admiterea în liceu, prin repartizare computerizată.

Elevii vor fi supravegheați audio-video în sălile de examen. De asemenea, sălile în care se descarcă și se multiplică subiectele, precum și cele în care se preiau și se depozitează lucrările scrise trebuie să aibă camere de supraveghere audio-video. Cadrele didactice supraveghetoare la testele scrise au interdicție să intre în sălile de examen cu telefoane mobile sau cu mijloace electronice de calcul ori de comunicare, precum și cu ziare, reviste sau cărți. În comisiile pentru evaluarea națională nu vor fi nominalizate cadrele didactice care în sesiunile anterioare au săvârșit abateri și au fost sancționate. În unitățile de învățământ în care, în sesiunile anterioare, s-au constatat nereguli grave în organizarea și desfășurarea evaluării naționale, comisiile județene pot decide nominalizarea în comisiile de examen a unor cadre didactice din alte unități de învățământ.

Comisiile din unitățile de învățământ și cele județene vor verifica, prin sondaj, înregistrările audio-video din sălile de examen, după încheierea probei scrise. În cazul în care se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă ori în cazul în care există sesizări privitoare la nereguli, fraude sau tentative de fraude, vor fi verificate înregistrările din toate sălile de examen din unitatea de învățământ respectivă.

Elevii prinși la copiat iau nota 1, regulile examenului fiind aceleași. Elevii nu au voie în sala de examen cu telefoane, ghiozdane, obiecte de îmbrăcăminte, cărți, ciorne sau alte obiecte. De asemenea, aceștia nu au voie să discute între ei.

 Calendar Evaluarea Națională 2016

15-17 iunie 2016: Înscrierea la Evaluarea Națională
17 iunie 2016: Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
27 iunie 2016: Limba și literatura română – proba scrisă
28 iunie 2016: Limba și literatura maternă – proba scrisă
29 iunie 2016: Matematică – proba scrisă
1 iulie 2016: Afișarea rezultatelor (până la ora 16:00)
1 iulie 2016: Depunerea contestațiilor (orele 16:00 – 20:00)
2 – 4 iulie 2016: Rezolvarea contestațiilor
5 iulie 2016: Afișarea rezultatelor finale după contestații

Comments

comments

de Roxana NĂSTASĂ În anul 2016, Evaluarea Națională va începe pe 27 iunie și rezultatele se vor afișa în 1 iulie. Prevederile fac parte din ordinul privind organizarea Evaluării Naționale în anul școlar 2015-2016, care a fost publicat în Monitorul Oficial. Și în 2016, examenul va fi supravegheat video-audio, iar înregistrările din sălile de examen vor fi verificate, prin sondaj, dupa fiecare probă. Candidații vor susține probele scrise în 27 iunie la limba și literatura română, în 28 iunie la limba și literatura maternă și în 29 iunie la matematică. Rezultatele vor fi afișate în 1 iulie, până la ora…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: