Home / Social / Cine sunt vasluienii care ar putea primi cea de a 13-a pensie

Cine sunt vasluienii care ar putea primi cea de a 13-a pensie

de Ionuț PREDA

Vești bune pentru cei care au o pensie mai mică decât nivelul salariului mediu brut pe economie și care nu realizează alte venituri. Dacă proiectul de lege aflat acum pe masa parlamentarilor primește toate aprobările necesare, Legea pensiilor va fi modificată, iar cei cu pensii sub pragul de 2.563 de lei (salariul mediu brut pe economie), ar putea beneficia de a 13-a pensie.

Conform proiectului, se dorește ca a 13-a pensie să se acorde anual, la cerere, persoanelor care îndeplinesc condiția mai sus enunțată.
A 13-a pensie ar urma să se stabilească la nivelul salariului minim brut pe țară garantat în plată pentru toate persoanele îndreptățite care primesc o pensie mai mică sau egală cu cuantumul acestuia.
Mai mult, în cazul persoanelor care primesc o pensie mai mare decât salariul minim brut pe țară garantat în plată și până la nivelul salariului mediu brut pe economie, inclusiv, cuantumul celei de-a 13 pensii se va stabili la nivelul a jumatate din salariul minim brut pe țară garantat în plată.
„Acest mod de acordare a celei de-a 13-a pensii are menirea de a reduce decalajele dintre diversele categorii sociale și de a spori, prin măsuri de protecție raționale, solidaritatea și coeziunea socială, puternic afectate de excesiva polarizare actuală”, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege.

Rămâne de văzut dacă proiectul nu este altceva decât tot o gogoașă electorală de genul celor cu care românii s-au tot obișnuit.

de Ionuț PREDA Vești bune pentru cei care au o pensie mai mică decât nivelul salariului mediu brut pe economie și care nu realizează alte venituri. Dacă proiectul de lege aflat acum pe masa parlamentarilor primește toate aprobările necesare, Legea pensiilor va fi modificată, iar cei cu pensii sub pragul de 2.563 de lei (salariul mediu brut pe economie), ar putea beneficia de a 13-a pensie. Conform proiectului, se dorește ca a 13-a pensie să se acorde anual, la cerere, persoanelor care îndeplinesc condiția mai sus enunțată. A 13-a pensie ar urma să se stabilească la nivelul salariului minim brut…

Review Overview

About Mihai Vasile

One comment

  1. Pentru ultima remarca din articol:”Rămâne de văzut dacă proiectul nu este altceva decât tot o gogoașă electorală de genul celor cu care românii s-au tot obișnuit.” Apoi, daca va fi o gogoasa, tot o gogoasa le vom da si noi la votare. Gogoasa, contra gogoasa !

x

Check Also

Inconștient să fii, noroc să ai. Un bătrân a scăpat cu răni minore după ce a intrat cu Matiz-ul într-un tren

Un bătrân de 76 de ...

Zeci de legumicultori vasluieni și-au vândut roșiile în piețele din județ

Legumicultorii vasluieni au început să ...

Ofertă bogată de brazi, la Bârlad

Bârlădeni, au apărut brazii în ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: