Home / Social / Cine sunt vasluienii care ar putea primi cea de a 13-a pensie

Cine sunt vasluienii care ar putea primi cea de a 13-a pensie

de Ionuț PREDA

Vești bune pentru cei care au o pensie mai mică decât nivelul salariului mediu brut pe economie și care nu realizează alte venituri. Dacă proiectul de lege aflat acum pe masa parlamentarilor primește toate aprobările necesare, Legea pensiilor va fi modificată, iar cei cu pensii sub pragul de 2.563 de lei (salariul mediu brut pe economie), ar putea beneficia de a 13-a pensie.

Conform proiectului, se dorește ca a 13-a pensie să se acorde anual, la cerere, persoanelor care îndeplinesc condiția mai sus enunțată.
A 13-a pensie ar urma să se stabilească la nivelul salariului minim brut pe țară garantat în plată pentru toate persoanele îndreptățite care primesc o pensie mai mică sau egală cu cuantumul acestuia.
Mai mult, în cazul persoanelor care primesc o pensie mai mare decât salariul minim brut pe țară garantat în plată și până la nivelul salariului mediu brut pe economie, inclusiv, cuantumul celei de-a 13 pensii se va stabili la nivelul a jumatate din salariul minim brut pe țară garantat în plată.
„Acest mod de acordare a celei de-a 13-a pensii are menirea de a reduce decalajele dintre diversele categorii sociale și de a spori, prin măsuri de protecție raționale, solidaritatea și coeziunea socială, puternic afectate de excesiva polarizare actuală”, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege.

Rămâne de văzut dacă proiectul nu este altceva decât tot o gogoașă electorală de genul celor cu care românii s-au tot obișnuit.

de Ionuț PREDA Vești bune pentru cei care au o pensie mai mică decât nivelul salariului mediu brut pe economie și care nu realizează alte venituri. Dacă proiectul de lege aflat acum pe masa parlamentarilor primește toate aprobările necesare, Legea pensiilor va fi modificată, iar cei cu pensii sub pragul de 2.563 de lei (salariul mediu brut pe economie), ar putea beneficia de a 13-a pensie. Conform proiectului, se dorește ca a 13-a pensie să se acorde anual, la cerere, persoanelor care îndeplinesc condiția mai sus enunțată. A 13-a pensie ar urma să se stabilească la nivelul salariului minim brut…

Review Overview

About Mihai Vasile

One comment

  1. Pentru ultima remarca din articol:”Rămâne de văzut dacă proiectul nu este altceva decât tot o gogoașă electorală de genul celor cu care românii s-au tot obișnuit.” Apoi, daca va fi o gogoasa, tot o gogoasa le vom da si noi la votare. Gogoasa, contra gogoasa !

x

Check Also

Accident la Dragomirești provocat de un șofer cu mașină cu volan pe dreapta. Două persoane au ajuns la spital

Două persoane, soț și soție, ...

La jumătatea lui august, edililor li s-a făcut milă de bârlădenii chinuiți de căldură

Bârlădenii pot, în sfârșit, să ...

Inaugurarea sălii de sport de la Școala „Episcop Iacov Antonovici”, o nouă incertitudine pentru deschiderea anului școlar

Mai sunt trei săptămâni până ...

%d blogeri au apreciat: