Google+
Home » World » REZULTATE PARȚIALE: Syriza câștigă alegerile cu 35,33% din voturi, urmând să obțină 144 de mandate

REZULTATE PARȚIALE: Syriza câștigă alegerile cu 35,33% din voturi, urmând să obțină 144 de mandate

Partidul de stânga al fostului premier grec Alexis Tsipras, Syriza, a câștigat alegerile legislative desfășurate duminică în Grecia cu 35,33% din voturi, urmând să obțină 144 de mandate din cele 300 din Parlament, potrivit rezultatelor parțiale, citate de The Guardian în ediția electronică. 

Potrivit rezultatelor oficiale prezentate de Ministerul grec de Interne după numărarea a 23% din voturile exprimate, Syriza s-a clasat pe primul loc cu 35,33% din sufragii. Conform estimărilor pe baza acestor rezultate, Syriza ar urma să obțină 144 de mandate în Parlament, inclusiv bonusul de 50 de mandate acordat formațiunii câștigătoare.

Formațiunea de centru-dreapta Noua Democrație a obținut 28,16% din voturi, conform rezultatelor parțiale, astfel că ar urma să aibă 75 de parlamentari. De altfel, lliderul partidului Noua Democrație, Vangelis Meimarakis, și-a recunoscut înfrângerea în alegeri.

Partidul de extremă-dreapta Zori Aurii a obținut 7,29% din voturi și ar urma să aibă 20 de parlamentari, dar cel mai probabil nu va fi abordat în vederea formării unei coaliții.

Socialiștii de la PASOK au câștigat 6,47% din sufragii (17 mandate), comuniștii de la KKE 5,52% (15 mandate), Grecii Independenți (Anel) 3,72% (10 mandate), To Potami (Râul) 3,8% (10 mandate) și Uniunea Centriștilor 3,5% (9 mandate).

Alegătorii greci au fost chemați la urne duminică pentru a decide cine va implementa noile măsuri prevăzute în acordul cu creditorii internaționali.

Secțiile de vot s-au închis la ora 19.00, iar rezultatele finale sunt așteptate până luni dimineață.

Sursa: mediafax.ro

Partidul de stânga al fostului premier grec Alexis Tsipras, Syriza, a câștigat alegerile legislative desfășurate duminică în Grecia cu 35,33% din voturi, urmând să obțină 144 de mandate din cele 300 din Parlament, potrivit rezultatelor parțiale, citate de The Guardian în ediția electronică.  Potrivit rezultatelor oficiale prezentate de Ministerul grec de Interne după numărarea a 23% din voturile exprimate, Syriza s-a clasat pe primul loc cu 35,33% din sufragii. Conform estimărilor pe baza acestor rezultate, Syriza ar urma să obțină 144 de mandate în Parlament, inclusiv bonusul de 50 de mandate acordat formațiunii câștigătoare. Formațiunea de centru-dreapta Noua Democrație a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: