Home / Administratie / Vasluiencele care-și doresc un copil, cu ochii pe deputați

Vasluiencele care-și doresc un copil, cu ochii pe deputați

de Ionuț PREDA

Cuplurile de vasluieni care își doresc un copil sunt cu ochii pe cei nouă deputați din judet. Aceștia vor trebui să decidă dacă sunt de acord ca indemnizația pentru creștere a copilului să crească până la 3.400 de lei pentru mamele care aleg să stea acasă doi ani.

În momentul de față, plafonul maxim pentru indemnizația de concediu de creștere a copilului pentru mamele care aleg să stea acasă doi ani este de 1.200 de lei, iar pentru cele care stau acasă doar un an, plafonul maxim este de 3.400 de lei. Practic, doar pentru că își permit luxul de a pleca la muncă mai devreme, unele primesc de trei ori mai mulți bani decât cele care aleg să beneficieze de dreptul lor legal în integralitatea lui.

Inițiatorii proiectului consideră că diferența dintre maximul indemnizațiilor pe care le primesc mamele care stau doi ani cu copilul și cele care stau un an este o discriminare, întrucât și unele și celelalte au cotizat în mod egal atât timp cât au fost în câmpul muncii.
Senatul a aprobat deja acest proiect legislativ. De pe 2 septembrie, mingea se află în terenul deputaților, lor revenindu-le acum puterea de decizie.

de Ionuț PREDA Cuplurile de vasluieni care își doresc un copil sunt cu ochii pe cei nouă deputați din judet. Aceștia vor trebui să decidă dacă sunt de acord ca indemnizația pentru creștere a copilului să crească până la 3.400 de lei pentru mamele care aleg să stea acasă doi ani. În momentul de față, plafonul maxim pentru indemnizația de concediu de creștere a copilului pentru mamele care aleg să stea acasă doi ani este de 1.200 de lei, iar pentru cele care stau acasă doar un an, plafonul maxim este de 3.400 de lei. Practic, doar pentru că își…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

CJ Vaslui achită datorii de 1,9 milioane lei ale Spitalului Județean de Urgență

de Dănuț CIOBANU Spitalul Județean ...

Municipiul Vaslui, gazda unui nou festival, cel al ”Zilelor teatrului tânăr”

Municipiul Vaslui va fi, la ...

Nouă comune vor primi 1,7 milioane de lei din fondul de rezervă al CJ Vaslui

de Dănuț CIOBANU CJ Vaslui ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: