Home / Administratie / Zilele Policlincii Vaslui sunt numărate!

Zilele Policlincii Vaslui sunt numărate!

de Marian MOCANU

Policlinica de lângă Copou se va muta, peste circa trei ani, într-un nou spațiu, chiar în curtea Spitalului Județean de Urgență Vaslui. La proxima ședință de Consiliu Județean, cea de vineri, 25 septembrie, consilierii sunt chemați să aprobe predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice – prin Compania Națională de Investiții (CNI) – a amplasamentului necesar și asigurarea condițiilor în vederea executării viitorului ambulatoriu integrat.

Consiliul Județean (CJ) Vaslui dorește să implementeze, din fonduri externe, un nou proiect pe sănătate, respectiv construirea unui nou ambulatoriu (policlinici), de această dată integrat în cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui. În acest sens, se dorește accesarea de fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Compania Națională de investiții SA.

În acest moment, proiectul este abia în stadiu incipient, respectiv de realizare a studiului de fezabilitate și de proiectare, ulterior, după finalizarea mai multor etape. Noul ambulatoriu va fi construit în curtea Spitalului județean de Urgență Vaslui, cu deschidere la strada Ștefan cel Mare. Ca mărime, se dorește realizarea unei contrucții cu o suprafață desfășurată de circa 3.400 mp, pe mai multe nivele.

Prin proiectele realizate prin intermediul CNI, se finanțează doar construcția și mobilierul aferent, urmând ca aparatura medicală fie să fie achiziționată din bugetul CJ Vaslui, fie să fie preluată din excedentul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, care, în ultima perioadă, și-a înlocuit aparatura medicală.

Atât conducerea județului, cât și cea a celui mai mare spital din Vaslui, doresc implementarea acestui proiect, vital cred ei, pentru modernizarea actului medical în județ.

„Astfel, pacienții nu vor mai fi nevoiți să bată drumurile de la spital până la actuala Policlinică, situată în apropierea Copoului. Consider că intrăm astfel într-o stare de normalitate, orice spital modern are ambulatoriul integrat fie în curtea instituției, fie în imediata apropiere”, a declarat Ana Rinder, managerul Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

Conducerea CJ Vaslui face deja primii pași în vederea implementării acestui proiect. Astfel, vineri, 25 septembrie, consilierii județeni sunt chemați să aprobe predarea viitorului amplasament către CNI. Ulterior, după finalizarea dosarului, acesta va fi înaintat CNI spre aprobare și finanțare, în cadrul Programului național de construcții de interes public sau social.

Atât licitațiile, cât și implementarea efectivă a proiectului va fi făcută de Compania Națională de investiții SA, urmând ca, la finalizare, obiectivul să fie predat Consiliului Județean Vaslui.

„Astfel, se înlătură orice suspiciune cu privire la implementarea acestui proiect de anvergură, Consiliul Județean Vaslui este doar beneficiarul proiectului, nefiind cu nimic implicat în realșizarea lui. În ceea ce privește sediul actualei policlinici, urmează să stabilim care va fi destinația sa, dar în mod sigur va fi una tot pe profil medical, dat fiind faptul că în apropiere este și sediul Serviciului Județean de Ambulanță Vaslui. Oricum, până la finalizarea acestui proiect, avem timp să facem și noi niște studii, pentru a vedea exact ce destinație o va primi. Nu este exclusă nici transformarea policlinicii într-o zonă rezidențială, respectiv în locuințe de serviciu pentru medici, dar e prematur acum să vorbim despre acest lucru. Important este să obținem finanțarea pentru acest proiect, care ar completă eforturile depuse de noi pentru reabilitarea și modernizarea celui mai mare spital din județul Vaslui. Având în vedere adresabilitatea bolnavilor la această unitate sanitară, consider că se impune realizarea unui Ambulatoriu Integrat în imediata apropiere a unității spitalicești”, a declarat Valeriu Caragață, administratorul public al județului Vaslui.

Implementarea acestui proiect va dura minim trei ani, funcție de rapiditatea cu care va fi finalizat studiul de fezabilitate și documentația aferentă pentru obținerea finanțării.

de Marian MOCANU Policlinica de lângă Copou se va muta, peste circa trei ani, într-un nou spațiu, chiar în curtea Spitalului Județean de Urgență Vaslui. La proxima ședință de Consiliu Județean, cea de vineri, 25 septembrie, consilierii sunt chemați să aprobe predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice - prin Compania Națională de Investiții (CNI) - a amplasamentului necesar și asigurarea condițiilor în vederea executării viitorului ambulatoriu integrat. Consiliul Județean (CJ) Vaslui dorește să implementeze, din fonduri externe, un nou proiect pe sănătate, respectiv construirea unui nou ambulatoriu (policlinici), de această dată integrat în cadrul Spitalului Județean de Urgență…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Sponsorizare de 10.000 lei pentru CSC nr.2 Bârlad

Lăudabil! Curtea Complexului de Servicii Comunitare ...

Angajările la DGASPC, suspendate până la adoptarea bugetului instituției

Austeritate la DGASPC Vaslui! Deși Direcția ...

Proiect educativ de 2 milioane de euro, pentru 600 de copii și adulți din municipiul Vaslui

de Dănuț CIOBANU  Primăria Vaslui a ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: