Home / Administratie / “Agenții gunoaielor” intră în acțiune – Bârlădenii se vor putea aștepta să fie amendați oricând

“Agenții gunoaielor” intră în acțiune – Bârlădenii se vor putea aștepta să fie amendați oricând

de Mihaela NICULESCU

De luna viitoare, bârlădenii vor observa că cineva va fi pe urmele celor care nu respectă regulile impuse pentru depozitarea gunoiului. Au trecut ani buni, iar unii bârlădeni nu au putut fi convinși cu vorba bună să respecte mediul înconjurător. În luna august, Primăria Bârlad a intrat în posesia validării Hotărârii nr. 189 din iulie 2015 a Consiliului Local, care prevede amendarea persoanelor fizice și juridice care încalcă prevederile legii salubrizării.

bobeica„Așteptăm să primim de la primărie formularele tipizate de proces-verbal. Am delegat deja patru persoane de la SC CUP pentru a merge pe teren, a monitoriza situația și a amenda pe cei prinși încălcând legea. Noua lege a salubrizării prevede și sancțiuni, iar societatea noastră trebuie să o aplice. Odată creat un precedent, cred că populația va încerca să conștientizeze că nu mai poate să depoziteze oriunde și oricum gunoi, inclusiv animalier, fără să suporte anumite consecințe”, a declarat Adrian Bobeică, director executiv al SC CUP SA Bârlad.
Cei patru reprezentanți ai societății de salubrizare vor legitima persoanele prinse în fapt, iar dacă acestea se vor dovedi recalcitrante sau vor refuza legitimarea, se va cere ajutorul poliției locale.
Directorul SC CUP recunoaște că sunt anumite zone „fierbinți” în oraș, unde gunoiul este depozitat necorespunzător și, evident, poluarea e crescută. Adrian Bobeică este încrezător că, prin aplicarea amenzilor, cetățenii certați cu bunul simț vor reuși, chiar dacă forțat, să se civilizeze. Cuantumul amenzilor pentru persoane fizice este între 500 și 1.000 de lei, iar pentru persoane juridice este cuprins între 1.000 și 1.500 de lei.
Vor fi amendate și persoanele care nu depozitează separat deșeurile reciclabile și cele rezultate din alte activități (moloz, resturi vegetale, gunoi de grajd). În aceste cazuri, persoanele fizice riscă amenzi cuprinse între 100 și 500 de lei, iar cele juridice, între 500 și 1.000 de lei.
De asemenea, va fi sancționată și aruncarea deșeurilor periculoase, medicale, toxice sau explozive în containerele de gunoi menajer. Persoanele fizice vor primi amenzi cuprinse între 100 și 500 de lei, iar cele juridice de la 500 la 1.000 lei.

de Mihaela NICULESCU De luna viitoare, bârlădenii vor observa că cineva va fi pe urmele celor care nu respectă regulile impuse pentru depozitarea gunoiului. Au trecut ani buni, iar unii bârlădeni nu au putut fi convinși cu vorba bună să respecte mediul înconjurător. În luna august, Primăria Bârlad a intrat în posesia validării Hotărârii nr. 189 din iulie 2015 a Consiliului Local, care prevede amendarea persoanelor fizice și juridice care încalcă prevederile legii salubrizării. „Așteptăm să primim de la primărie formularele tipizate de proces-verbal. Am delegat deja patru persoane de la SC CUP pentru a merge pe teren, a monitoriza…

Review Overview

About Simona Vasile

5 comments

  1. cand o sa se mai spele si pe la spatiile alea pe unde se depoziteaza gunoiul si curg numai zoaie din tomberoane?!

  2. si daca refuz sa ma legitimez ce o sa imi faca o sa pelc! sa imi ia numarul de la pantofi !

    • Daca vor fi insotiti de organe de ordine, conform Legii sunteti obligata sa va legitimati daca vi se solicita acest lucru. Altfel, se considera obstructionare, si va trebui sa raspundeti penal.

    • dar nu e mai bine sa nu fii nesimtit? daca nu esti nesimtit nu-ti cere nimeni sa te legitimezi. Dar daca vrei sa traiesti ca porcul in laturi, nici nu-i nevoie sa mai duci gunoiul la tomberon. arunca-l prin casa, pe sub pat si, eventual, poti sa-l si mananci. ca sa nu mai fie nevoie sa te legitimeze careva

  3. Dar CUP cand o sa fie emndat pentru ca incaseaza o taxa de colectare selectiva pentru persoanele fizice si nu colecteaza nimic , ba mai mult daca se depoziteaza separat, gunoi menajer, sticle de plastic , carton, etc, totul se compacteaza in aceeasi masina. Alo se aude d-l Director, a-ti verificat vreodata acest lucru?

x

Check Also

Echipamente de protecție și materiale dezinfectante, donate Spitalului Huși de episcopie

Episcopia Hușilor a donat spitalului municipal din localitate cantități ...

Coronavirusul lovește în economia județului Vaslui: 2.700 contracte de muncă au fost suspendate

de Dănuț CIOBANU  În județul Vaslui au fost suspendate, ...

Doi șoferi, prinși băuți la volan în Negrești, în plină criză de coronavirus

Doi conducători auto au fost prinși băuți la volan ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: