Home / Sport / Bârlădeanul Ovidiu Tonița, cel mai titrat rugbist român din toate timpurile!

Bârlădeanul Ovidiu Tonița, cel mai titrat rugbist român din toate timpurile!

de Răzvan CĂLIN

Poreclit de presa sportivă internațională „Autobuzul din Carpați”, Ovidiu Toniță a devenit singurul rugbist român cu cinci participări consecutive la Cupa Mondială, record egalat în lume doar de neozeelandezul Brian Lima.

Toți iubitorii sportului cu balonul oval din România și, în special, bârlădenii, ar trebui să fie mândri și să-l aplaude la scenă deschisă pe rugbistul Ovidiu Tonița care a reușit o performanță de exceție pentru rugbiul românesc și internațional: cinci participări consecutive la Cupa Mondială. Poreclit de presa internațională sportivă „Autobuzul din Carpați”, „TNT” sau „Săgeata”, Tonița face parte din lotul național al României care acum participă la Cupa Mondială, competiție ce este găzduită de Anglia în perioada 18 septembrie – 30 octombrie. Miercuri, 23 septembrie, România va disputa primul meci de la această competiție, când va întâlni, de la ora 22, pe Stadionul Olimpic din Londra, vicecampioana mondială, Franța. Conform site-ului Federației Române de Rugby, Tonița a fost anunțat ca rezervă pentru acest meci, însă sunt semnale puternice că rugbistul bârlădean va fi introdus în teren în această partidă. Mai ales că Tonița este extrem de familiarizat cu rugbiul francez, cea mai mare parte a carierei sale derulându-se la echipe de top din Hexagon.

Oricum ar fi, un lucru este cert: Tonița este deja singurul rugbist român cu cinci participări consecutive la Cupa Mondială. Iar la nivel mondial doar el și cu neozeelandezul Brian Lima se pot lăuda cu așa ceva. Prin urmare, nu ne rămâne decât să-i ținem pumnii și să-i urăm multă sănătate și noroc lui Ovidiu și suntem convinși că evoluția sa îi va entuziasma pe fani ca și până acum.

Cu toate că a atins performanțe greu de egalat în acest sport atât de dur, Tonița continuă să fie un om modest, cu picioarele pe pământ și extrem de muncitor. Lucru confirmat și de preparatorul fizic al naționalei, francezul Alexis Desjardin: “Muncește la fel de mult precum cel mai tânăr membru al echipei și nu arată fumuri de vedetă”.

Cea mai mare parte a carierei sale de rugbist s-a consumat în Franța, la echipe aflate în primul eșalon valoric, cum ar fi Grenoble, Biarritz, Perpignan sau Carcassonne. De Perpignan se leagă unul dintre cele mai fericite momente din cariera sa, Tonița reușind să căștige cu echipa catalană titlul de campion în Hexagon, la ediția din 2009. Alături de Cristian Petre, bârlădeanul Tonița formează duoul celor mai selecționați rugbiști români din toate timpurile, fiecare bifând câte 12 prezențe în tricoul Stejarilor la această competiție mondială de rugby.

de Răzvan CĂLIN Poreclit de presa sportivă internațională „Autobuzul din Carpați”, Ovidiu Toniță a devenit singurul rugbist român cu cinci participări consecutive la Cupa Mondială, record egalat în lume doar de neozeelandezul Brian Lima. Toți iubitorii sportului cu balonul oval din România și, în special, bârlădenii, ar trebui să fie mândri și să-l aplaude la scenă deschisă pe rugbistul Ovidiu Tonița care a reușit o performanță de exceție pentru rugbiul românesc și internațional: cinci participări consecutive la Cupa Mondială. Poreclit de presa internațională sportivă „Autobuzul din Carpați”, „TNT” sau „Săgeata”, Tonița face parte din lotul național al României care acum…

Review Overview

About Razvan Calin

x

Check Also

Rezultate excepționale ale sportivelor bârlădene la Campionatul Național de Gimnastică!

Echipa de gimnaste a Clubului ...

Echipa de oină a Clubului „Cronos” din Bârlad a câștigat Cupa „Unirii” la un concurs internațional de peste Prut

S-a întors victorioasă! Echipa de ...

Vasluianul cu mușchi de oțel! Emilian Știrbu a pus județul pe harta culturismului internațional

de Daniel MICU A gasit ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: