Google+
Home » National » BIGOREXIA, boala care atacă tinerii. “10% din cei care merg la sală suferă de ea”. Cazul șocant al unui tânăr care a murit la 20 de ani pentru că voia să “fie mare”

BIGOREXIA, boala care atacă tinerii. “10% din cei care merg la sală suferă de ea”. Cazul șocant al unui tânăr care a murit la 20 de ani pentru că voia să “fie mare”

Daily Mail scrie astăzi despre o nouă tulburare, care afectează bărbații și femeile care merg la sala de forță. Bigorexia, cunoscută și sub numele de dismorfie musculară, este o condiție care îi face în special pe bărbați să devină obsedați de masa musculară și indiferent cât de mult și-o dezvoltă să considere că trebuie să crească și mai mult. Bigorexia poate fi definită și ca o “anorexie inversată”. În timp ce anorexicii sunt convinși că sunt prea grași chiar și atunci când ajung piele și os, bigorexicii trăiesc cu senzația că sunt “costelivi” chiar și atunci când au o musuculatură extrem de bine dezvolată.

Conform sursei citate, cel puțin 10% dintre bărbații care merg la sală în Marea Britanie suferă de această condiție, iar efectele asupra sănătății sunt devastatoare, ducând chiar și la deces. Daily Mail prezintă cazul lui Oli Loyne, un tânăr care a murit la doar 20 de ani din cauza unui infarct, după ce a făcut abuz de steroizi ani la rând. În urmă cu un an, Oli reușise să-și revină după alte două atacuri de cord, însă ultimul a fost devastator. Acesta luase steroizi pentru perioade îndelungate și petrecea ore întregi zilnic în sala de forță, iar medicii sunt convinși că suferea de bigorexie.

“Nu reușeam să ne înțelegem cu el atunci când vorbeam despre ceea ce își face singur. Mereu zicea: “Trebie să ajung să arăt ca imaginea pe care o am în cap! Trebuie să fiu mare!”, povestește mama lui Oli, Sarah.

Sursa: prosport.ro

Comments

comments

Daily Mail scrie astăzi despre o nouă tulburare, care afectează bărbații și femeile care merg la sala de forță. Bigorexia, cunoscută și sub numele de dismorfie musculară, este o condiție care îi face în special pe bărbați să devină obsedați de masa musculară și indiferent cât de mult și-o dezvoltă să considere că trebuie să crească și mai mult. Bigorexia poate fi definită și ca o "anorexie inversată". În timp ce anorexicii sunt convinși că sunt prea grași chiar și atunci când ajung piele și os, bigorexicii trăiesc cu senzația că sunt "costelivi" chiar și atunci când au o musuculatură extrem…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: