Home / Business / Mașinile DNA vor fi alimentate de la Lukoil în următorii patru ani

Mașinile DNA vor fi alimentate de la Lukoil în următorii patru ani

Lukoil a tras lozul cel mare. Compania va alimenta în următorii patru ani mașinile Direcției Naționale Anticorupție, informează B1 TV. Contractul, în valoare de peste 1,3 milioane de euro, a fost atribuit în urma unei licitații deschise la care s-au înscris trei ofertanți, susțin reprezentații rafinăriei ploieștene. Și nu e singura veste bună pentru companie. Sechestrul în cazul Lukoil a fost redus la jumătate, după ce rușii au contestat măsura în instanță.

Potrivit Caietului de Sarcini al licitației publice, Lukoil România se angajează ca în perioada 2016-2020 să asigure carburanți auto, pe bază de card de credit și bonuri valorice, tuturor autoturismelor DNA. Furnizorul va garanta astfel o limită de credit în valoare de minimum 200.000 lei pentru cardurile de carburant. Potrivit procurorilor DNA, cei de la Lukoil au venit cu oferta cea mai bună, respectiv prețul cel mai scăzut, învingându-i astfel pe ceilalți doi ofertanți, OMV Petrom Marketing și Rompetrol Downstream.

Valoarea contractului atribuit lui Lukoil de către DNA depășește 1,3 milioane de euro și este finanțat din fonduri bugetare. Chiar în ziua în care s-a aflat că rafinăria va alimenta DNA, sechestrul pe companie a fost redus la jumătate. Decizia a fost luată de Tribunalul Prahova după ce inițial sechestrul pus pe conturile Lukoil România și Lukoil Olanda fusese redus la 2 miliarde de euro. Reprezentanții rușilor au contestat măsura în instanță, iar judecătorii au decis ca sub sechestru să mai rămână 1,1 miliarde de euro.

Anchetatorii susțin că între 2008 și 2014 firma ar fi încercat să transfere profitul în străinătate, o schemă de fraudare care cuprinde societăți din corporația internațională Lukoil, firme moldovenești și societăți cu sedii în paradisuri fiscale.

Sursa: b1.ro

Lukoil a tras lozul cel mare. Compania va alimenta în următorii patru ani mașinile Direcției Naționale Anticorupție, informează B1 TV. Contractul, în valoare de peste 1,3 milioane de euro, a fost atribuit în urma unei licitații deschise la care s-au înscris trei ofertanți, susțin reprezentații rafinăriei ploieștene. Și nu e singura veste bună pentru companie. Sechestrul în cazul Lukoil a fost redus la jumătate, după ce rușii au contestat măsura în instanță. Potrivit Caietului de Sarcini al licitației publice, Lukoil România se angajează ca în perioada 2016-2020 să asigure carburanți auto, pe bază de card de credit și bonuri valorice,…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Bulgaria da din nou clasa Romaniei cu statiunile de la Marea Neagra. Topul celor mai ieftine destinatii din Europa

Statiunea Sunny Beach din Bulgaria ...

Nori negri la Rulmenți Bârlad! Se vorbește de un nou val de disponibilizări

Răzvan CĂLIN Nori negri s-ar ...

Generăleasa Placinta și ideile minunate! Soluția elegantă prin care elevii de la Liceul Tehnologic ”Petru Rareș” le-au transmis autorităților locale că școala are nevoie de bani!

Preparatele au fost prezentate aleșilor ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: