Google+
Home » Sanatate » Pericol de îmbolnăvire în unele cabinete stomatologice

Pericol de îmbolnăvire în unele cabinete stomatologice

de Roxana NĂSTASĂ

Inspectorii din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui au aplicat zeci de avertismente și amenzi, în valoare totală de 6.300 de lei, pentru neconformități constatate, în urma unei acțiuni de control la cabinetele stomatologice din județ. Ba mai mult, la trei cabinete activitatea a fost suspendată din cauza neregulilor găsite.

În a doua jumătate a lunii trecute, reprezentanții DSP Vaslui au luat la puricat cabinetele stomatologice din județ. Au desfășurat o acțiune tematică de control care a vizat verificarea conformării cu normele de sănătate publică a acestora. Au fost controlate 23 de cabinete de medicină dentară, iar în urma verificărilor surprizele neplăcute nu au întârziat să apară. Aparatură și instrumentar uzat, turbine nesterilizate, registre de dezinfecție/sterilizare neîntocmite corespunzător, recipienți pentru dezinfecție etichetați necorespunzător,  soluțiile de lucru preparate fără respectarea instrucțiunilor producătorilor, sunt câteva din neconformitățile constatate de inspectorii DSP Vaslui.

De asemenea, aceștia au găsit la unele cabinete, dispozitive medicale pentru care nu existau documente de înregistrare la Ministerul Sănătății, precum și declarații de conformitate pentru acestea, dar și avize sanitare pentru produsele biocide. Totodată, selectarea/colectarea/depozitarea/eliminarea deșeurilor biologice rezultate din activitatea medicală nu se realizează corespunzător. Ba mai mult, inspectorii DSP Vaslui, în cadrul acțiunii de control, au prelevat o probă pentru verificarea sterilității instrumentarului medical.

„Pentru neconformitățile constatate au fost aplicate 10 amenzi contravenționale, în valoare de 6.300 lei și 11 avertismente. S-a aplicat măsura complementară de suspendare a activității pentru trei cabinete și au fost întocmite grafice de conformare”, a declarat Mihaela Topliceanu, purtător de cuvânt al DSP Vaslui.

de Roxana NĂSTASĂ Inspectorii din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui au aplicat zeci de avertismente și amenzi, în valoare totală de 6.300 de lei, pentru neconformități constatate, în urma unei acțiuni de control la cabinetele stomatologice din județ. Ba mai mult, la trei cabinete activitatea a fost suspendată din cauza neregulilor găsite. În a doua jumătate a lunii trecute, reprezentanții DSP Vaslui au luat la puricat cabinetele stomatologice din județ. Au desfășurat o acțiune tematică de control care a vizat verificarea conformării cu normele de sănătate publică a acestora. Au fost controlate 23 de cabinete de medicină dentară, iar…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: