Google+
Home » Administratie » Sistem de irigare ultramodern pentru spațiile verzi ale Bârladului

Sistem de irigare ultramodern pentru spațiile verzi ale Bârladului

* Noul sistem este dotat cu senzori cu ajutorul cărora irigarea se oprește automat atunci când începe ploaia.

Serviciul de gospodărie comunală din cadrul Primăriei Bârlad a găsit soluția pentru a elimina cheltuielile de trasport a apei necesare udării spațiilor verzi din partea de sud a Bârladului.
Dacă și Consiliul Local (CL) va fi de acord, serviciul va fi dotat cu un sistem de irigare automat, cu aspersoare telescopice montate subteran. Sistemul este ultramodern, ce poate fi setat să controleze ciclul și timpul de udare. Este dotat cu senzori de ploaie care anulează setările în condiții de precipitații.
„A fost întocmit un proiect potrivit căruia valoarea investiției ar fi de 160.000 de lei, însă lucrarea va fi scoasă la licitație și sunt șanse să fie efectuată cu costuri ceva mai reduse. Perioada de amortizare este de trei ani”, ne-a declarat Olga Ungureanu, șeful Serviciului de gospodărie comunală al primăriei.
Sistemul de irigare prin aspersie va fi montat în zona de sud a orașului, pe cele patru scuaruri ce separă sensurile de circulație de pe tronsolul Cerbul de aur – Unitatea Militară (1.553 mp).
În momentul de față, pentru a uda spațiile verzi de aici, lucrătorii serviciului cară apa cu cisterna, costurile de transport fiind uriașe.
Anul acesta a mai fost pus în funcțiune un sistem de irigare, însă prin picurare, în zona de nord a Bârladului. Acesta deservește scuarurile din zona industrială, dar și Grădina Publică. Spre deosebire de partea de sud, unde sistemul de irigare prin aspersie va utiliza apă din rețeaua de distribuție publică, cel de aici este alimentat cu apă din puțurile proprii ale primăriei. Acestea au fost săpate pentru a economisi circa 60.000 de lei pe an, bani cu care cumpăra apă de la Aquavas. (Simona MIHĂILĂ)

* Noul sistem este dotat cu senzori cu ajutorul cărora irigarea se oprește automat atunci când începe ploaia. Serviciul de gospodărie comunală din cadrul Primăriei Bârlad a găsit soluția pentru a elimina cheltuielile de trasport a apei necesare udării spațiilor verzi din partea de sud a Bârladului. Dacă și Consiliul Local (CL) va fi de acord, serviciul va fi dotat cu un sistem de irigare automat, cu aspersoare telescopice montate subteran. Sistemul este ultramodern, ce poate fi setat să controleze ciclul și timpul de udare. Este dotat cu senzori de ploaie care anulează setările în condiții de precipitații. "A fost…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: