Home / Sanatate / Dispozitive medicale noi decontate de CJAS

Dispozitive medicale noi decontate de CJAS

de Roxana NĂSTASĂ

Veste bună pentru vasluieni și vasluience. Anul acesta au fost introduse dispozitive medicale noi gratuite, care vor fi decontate de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui. Este vorba de proteze de coapsă modulară cu manșon de silicon, proteze externe de sân și accesorii, precum și dispozitive medicale pentru terapia cu aerosol. Potrivit conducerii CJAS Vaslui, au fost înregistrate deja solicitări la unele dispozitive medicale, chiar dacă pacienții trebuie să mai acopere și ei o parte din cheltuieli.

Persoanele care au nevoie de proteze de șold sau de sân, ori de dispozitive medicale pentru terapia cu aerosol, pot sufla liniștiți. De anul acesta și le pot procura prin CJAS Vaslui, în urma unor decizii luate la nivelul Ministerului Sănătății.
„Au fost introduse anul acesta câteva dispozitive medicale noi pe care le vom deconta. Este vorba de proteze externe de sân și accesorii, proteze pentru șold și dispozitive medicale pentru terapia cu aerosol. Deja avem solicitări, proteze de sân fiind aprobate deja zece. Nu avem cereri deloc la dispozitive medicale cu aerosol încă”, ne-a declarat Simona Polak, președinte al CJAS Vaslui.
Valoarea dispozitivelor medicale decontate de CJAS este destul de mare, valoarea nominală a unui dispozitiv medical variind de la produs la produs. În timp ce o proteză mamară are prețul de referință (decontat de CJAS) 409 de lei, o proteză de șold ajunge la 6.900 de lei. Din păcate, la proteza pentru șold, pacientul trebuie să mai pună din buzunar încă pe atât.

de Roxana NĂSTASĂ Veste bună pentru vasluieni și vasluience. Anul acesta au fost introduse dispozitive medicale noi gratuite, care vor fi decontate de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui. Este vorba de proteze de coapsă modulară cu manșon de silicon, proteze externe de sân și accesorii, precum și dispozitive medicale pentru terapia cu aerosol. Potrivit conducerii CJAS Vaslui, au fost înregistrate deja solicitări la unele dispozitive medicale, chiar dacă pacienții trebuie să mai acopere și ei o parte din cheltuieli. Persoanele care au nevoie de proteze de șold sau de sân, ori de dispozitive medicale pentru terapia cu…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Mihai Ponea, directorul DSVSA Vaslui, decis să reformeze instituția pe care o conduce

de Mihaela NICULESCU   Hotărât ...

ULTIMA ORĂ! Pompierii bârlădeni au salvat o femeie de 80 de ani și au stins incendiul care cuprinsese un trailer

de Mihaela NICULESCU Două intervenții ...

Update! Accident cu șase victime la Sărățeni

Update: Accidentul produs în această ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: