Google+
Home » Social » Pensionarii bârlădeni invitați să susțină majorarea punctului de pensie!

Pensionarii bârlădeni invitați să susțină majorarea punctului de pensie!

de Răzvan CĂLIN

CARP Bârlad va organiza până pe 14 octombrie o acțiune de strângere de semnături pentru susținerea acestei inițiative.

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) ”Elena Cuza” din Bârlad a lansat o campanie publică de strângere de semnături pentru a susține o inițiativă legislativă ce urmărește creșterea pensiilor. Este vorba despre o solicitare comună a tuturor federațiilor sindicatelor ce apără drepturile pensionarilor din România, inclusiv organizațiile similare ale cadrelor în rezervă din Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Apărării Naționale. Acestea au cerut recent Parlamentului României modificarea Legii nr. 263/2010 privind pensiile publice, în urma căreia valoarea punctului de pensie să crească la 45% din salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat. În momentul de față, valoarea punctului de pensie este de 830,2 lei.

”Pentru a susține această inițiativă legislativă, ne adresăm tuturor pensionarilor care sunt membri ai CARP Bârlad cu rugămintea de a semna această petiție publică. Cu cât se vor strânge mai multe semnături, cu atât mai puternic va fi demersul în fața Parlamentului și a membrilor săi. Trebuie să-i convingem pe legiuitori că se impune operarea acestei modificări a Legii pensiilor pentru ca toți pensionarii să poate beneficia de o pensie decentă”, ne-a declarat Nicolae Mihai, președintele CARP Bârlad.

Toți pensionarii ce sunt membri ai CARP Bârlad și care vor să susțină această inițiativă legislativă sunt rugați să se prezinte pentru a semna fie la sediul central al unității, fie la sucursalele din mediul rural. Acțiunea de strângere a semnăturilor se va derula până pe 14 octombrie.

de Răzvan CĂLIN CARP Bârlad va organiza până pe 14 octombrie o acțiune de strângere de semnături pentru susținerea acestei inițiative. Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) ”Elena Cuza” din Bârlad a lansat o campanie publică de strângere de semnături pentru a susține o inițiativă legislativă ce urmărește creșterea pensiilor. Este vorba despre o solicitare comună a tuturor federațiilor sindicatelor ce apără drepturile pensionarilor din România, inclusiv organizațiile similare ale cadrelor în rezervă din Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Apărării Naționale. Acestea au cerut recent Parlamentului României modificarea Legii nr. 263/2010 privind pensiile publice, în urma căreia valoarea punctului…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: