Home / Social / Pompierii vasluieni, prezenți la 30 de evenimente într-o singură zi

Pompierii vasluieni, prezenți la 30 de evenimente într-o singură zi

de Marian MOCANU

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Podul Înalt” al județului Vaslui au fost solicitate să intervină la nu mai puțin de 30 de evenimente. Cele mai multe dintre intervenții au fost ale paramedicilor serviciului SMURD, pentru transportarea la unități spitalicești a unor bolnavi cronici a căror stare de sănătate s-a înrăutățit. Au fost însă și două incendii, care au afectat două locuințe din Lunca Banului, respectiv Zorleni.

Marți, 22 septembrie, echipajele SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al județului Vaslui au intervenit la un număr de 28 solicitări. Cele mai multe solicitări au avut paramedicii de la Detașamentul Vaslui – 12 intervenții, din care 3 ale ambulanței de terapie Intensivă Mobilă, în timp ce echipajele SMURD de la Bârlad și Huși au intervenit în 11, respectiv 5 cazuri. În general, a fost vorba de persoane suferind de boli cronice care au solicitat transportarea la unitățile spitalicești pentru acordarea tratamentului de specialitate.

Pompierii militari din cadrul ISU „Podul Înalt” Vaslui au fost solicitați și la stingerea a două incendii iscate la locuințe din Lunca Banului și Zorleni. Primul astfel de eveniment a avut loc imediat după miezul noții de luni spre marți, la o gospodărie din localitatea Lunca Banului. Incendiul se pare că a izbucnit din cauza unui scurtcircuit la instalația electrică a bucătăriei de vară a locuinței. În momentul sosirii la fața locului a pompierilor militari, care au intervenit o autospecială de lucru cu apă și spumă din cadrul Secției Huși, cu șase subofițeri, pompierii voluntari din comună acționau pentru localizarea incendiului ce se manifesta cu flacără deschisă la bucătăria de vară și adăpostul de animale, precum și la stingerea incendiului care se propagase la acoperișul casei. Flăcările au distrus bucătăria de vară și adăpostul de animale, confecționate în totalitate din lemn și circa treizeci de metri pătrați din acoperișul casei confecționat pe astereală din lemn și invelitoare din azbociment. Intervenția pompierilor voluntari și militari a limitat extinderea incendiului la întreagă casă, formată din patru camere.

Tot marți, 22 septembrie, în jurul orei 7.20, un apel primit prin intermediul numărului unic de urgență 112 anunța producerea unui incendiu în satul Zorleni, comuna Zorleni, la mansarda unui spațiu comercial. Imediat la fața locului au fost direcționate două autospecială de lucru cu apă și spumă, precum și multifuncționala pentru asigurarea unei rezerve de apă, din cadrul Detașamentului de Pompieri Bârlad. Flăcările au distrus mansarda clădirii, circa 50 metri pătrați, pereții mansardei confecționați din OSB și planșeul confecționat din lemn și au degradat bunurile depozitate în interior. Pompierii au reușit să lichideze incendiul în limitele găsite, înainte ca flăcările să se extindă către locuința din apropiere. Se pare, că cel mai probabil, incendiul a fost generat de fumatul în locuri nepermise.

de Marian MOCANU În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Podul Înalt” al județului Vaslui au fost solicitate să intervină la nu mai puțin de 30 de evenimente. Cele mai multe dintre intervenții au fost ale paramedicilor serviciului SMURD, pentru transportarea la unități spitalicești a unor bolnavi cronici a căror stare de sănătate s-a înrăutățit. Au fost însă și două incendii, care au afectat două locuințe din Lunca Banului, respectiv Zorleni. Marți, 22 septembrie, echipajele SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al județului Vaslui au intervenit la…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Primarul Boroș promite bârlădenilor un ambulatoriu extins și dotat corespunzător. Despre un nou corp de spital, niciun cuvânt, deși promitea acest lucru în urmă cu câteva luni

Spitalul din Bârlad va avea peste trei ani un ...

Se lucrează de zor la Oltenești. Autoritățile locale vor și gaze pentru locuitori.

Autoritățile locale din Oltenești continuă investițiile în infrastructură și ...

Angajatorii vasluieni și Inspecția Muncii au făcut pace la Comisia de Dialog Social

Ieri, în cadrul Comisiei de Dialog Social de la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: