Home / Social / Unitățile de turism, la control!

Unitățile de turism, la control!

de Roxana NĂSTASĂ

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui au desfășurat o acțiune tematică de control în unitățile de turism și tabere școlare, în perioada 14 august-17 septembrie. Au fost verificate 30 de obiective turistice și de alimentație publică, pentru neregulile depistate fiind date patru amenzi, în valoare de 3.000 de lei și 23 de avertismente.

Neconformitățile depistate au fost nerespectarea circuitelor funcționale în blocurile alimentare astfel încât să se asigure desfășurarea fluxului într-un singur sens pentru alimente, personal și deșeuri, neaprovizionarea unităților cu produse biocide suficiente pentru operațiunile de dezinfecție a suprafețelor și necunoașterea modului corect de utilizare al acestora, precum și nerespectarea ritmicității verificării stării de sănătate de către medicul de medicina muncii cu care este încheiat contract de asistență medicală. Ba mai mult, inspectorii DSP au dat peste personal neinstruit cu noțiuni fundamentale de igienă conform Ord. M.S. 1225/2003, iar două din unitățile verificate nu au făcut dovada încheierii unui contract cu firme prestatoare de servicii DDD (dezinsecție, deparazitare, dezinfecție) și nu respectă ritmicitatea conform Ord. M.S.119/2014. Pentru acestea, s-au ales cu amenzi, iar norocoșii, doar cu avertismente.

de Roxana NĂSTASĂ Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui au desfășurat o acțiune tematică de control în unitățile de turism și tabere școlare, în perioada 14 august-17 septembrie. Au fost verificate 30 de obiective turistice și de alimentație publică, pentru neregulile depistate fiind date patru amenzi, în valoare de 3.000 de lei și 23 de avertismente. Neconformitățile depistate au fost nerespectarea circuitelor funcționale în blocurile alimentare astfel încât să se asigure desfășurarea fluxului într-un singur sens pentru alimente, personal și deșeuri, neaprovizionarea unităților cu produse biocide suficiente pentru operațiunile de dezinfecție a suprafețelor și necunoașterea modului corect de utilizare…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Mașinile de la școlile de șoferi au interzis în centrul municipiului Vaslui

de Dănuț CIOBANU Primăria Vaslui ...

Ambrozia dispare din zonele verzi ale Vasluiului

Goscom Vaslui desfășoară, în această ...

Banii europeni conving tot mai mulți vasluieni să se califice în sectorul agricol

Vasluienii sunt tot mai interesați ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: