Home / Social / Bârladul, la doi pași de coș!

Bârladul, la doi pași de coș!

de Răzvan CĂLIN

Duminică, 27 septembrie, sala de sport a Liceului Industrial Bârlad va găzdui un meci demonstrativ de baschet organizat de FRB, acțiunea fiind totodată și o modalitate de selecție pentru cei care doresc să urmeze o carieră în acest sport.

”Moldova la doi pași de coș” este titlul unui proiect al Federației Române de Baschet (FRB) care urmărește dezvoltarea și promovarea acestui sport în această parte a țării și, printre cele orașe incluse în proiect, se numără și Bârladul. Așa se face că duminică, 27 septembrie, de la ora 10, în sala de sport a Colegiului Tehnic ”Alexandru Ioan Cuza” (fostul Liceu Industrial) se va derula un meci demonstrativ susținut de baschetbaliști profesioniști ce evoluează la diferite echipe din primul eșalon valoric al baschetului românesc.
”Federația a observat că Moldova este o zonă în care baschetul este extrem de puțin practicat și prin acest proiect vizează promovarea și atragerea a cât mai mulți copii către acest sport. De aceea duminică se vor face și selecții de copii care doresc să practice acest sport și au și aptitudinile necesare. Se dorește implementarea unui program unitar de selecție și pregătire în cel puțin două școli din fiecare oraș nominalizat, de două ori pe săptămână, timp de opt săptămâni, profesorii locali fiind îndrumați de antrenori cu experiență. Totodată, FRB va înzestra școlile respective cu mingi de baschet și materialele necesare instruirii, precum și cu DVD-uri cu lecții de inițiere în baschet”, ne-a declarat Vlad Sârbu, antrenor al Clubului de Baschet ”Sonicks Junior” Bârlad.
La preselecțiile de duminică pot participa copii născuți în 2005 și 2008, iar cei selecționați vor participa gratuit la un program de inițiere. Dintre cei mai buni se va forma o echipă care va reprezenta Bârladul la turneul de baschet ”Uriașii Moldovei”, organizat de FRB în zilele de 28 și 29 noiembrie.

de Răzvan CĂLIN Duminică, 27 septembrie, sala de sport a Liceului Industrial Bârlad va găzdui un meci demonstrativ de baschet organizat de FRB, acțiunea fiind totodată și o modalitate de selecție pentru cei care doresc să urmeze o carieră în acest sport. ”Moldova la doi pași de coș” este titlul unui proiect al Federației Române de Baschet (FRB) care urmărește dezvoltarea și promovarea acestui sport în această parte a țării și, printre cele orașe incluse în proiect, se numără și Bârladul. Așa se face că duminică, 27 septembrie, de la ora 10, în sala de sport a Colegiului Tehnic ”Alexandru…

Review Overview

About Razvan Calin

x

Check Also

Astra Giurgiu, criză financiară. ”N-am primit banii de 3 luni!” Patronul a dispărut. „Nimeni nu știe unde e Ioan Niculae!”

Astra Giurgiu trece printr-o adevărată criză de când pandemia ...

Icons of Darts Live League te așteaptă cu super meciuri de darts la Superbet

Autor Razvan Zeldea, pentru Superbet În această perioadă, în ...

Super-programul echipei HC Dobrogea Sud Constanța în vreme de pandemie, devenit „public”! De la „numărarea zilelor fără handbal”, la „somnic de frumusețe” și „antrenament cardio pe hol”

HC Dobrogea Sud Constanța a întocmit un program „full” ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: