Google+
Home » Administratie » Premieră la Bârlad – Daniel Buzamăt și-a pierdut mandatul de consilier local
Daniel Buzamăt

Premieră la Bârlad – Daniel Buzamăt și-a pierdut mandatul de consilier local

de Simona MIHĂILĂ

* Fostul consilier a făcut plângere prealabilă la Ordinul prin care Prefectura Vaslui a decis încetarea de drept a mandatului său înainte de expirare.

Ședința de ieri a Consiliului Local (CL) Bârlad s-a desfășurat în formație incompletă, după ce Prefectura Vaslui a emis un ordin prin care a constatat încetarea de drept a mandatului de consilier municipal al lui Daniel Buzamăt, înainte de expirarea duratei normale.
Ordinul Prefecturii Vaslui a survenit la o zi după ce organizația județeană a Partidului Mișcarea Populară (PMP) a adus la cunoștința prefectului decizia de excludere din partid a lui Buzamăt, cerându-i totodată să constate încetarea de drept a mandatului.
Este primul și, până acum, singurul caz de la Bârlad, după celebra Ordonanță a traseiștilor, în care un membru al CL își pierde mandatul, de consilier.
Daniel Buzamăt are de gând să atace în instanță ordinul Instituției Prefectului, drept pentru care a făcut plângere prealabilă.
„Am felicitat Prefectura pentru acest ordin și i-am informat că în CL Bârlad mai sunt câțiva traseiști în cazul cărora nu s-a sesizat. Aș dori, apoi, să mi se explice temeiul legal al faptului că mi-a fost încetat mandatul ca urmare a deciziei PMP de a-mi retrage sprijinul politic, deși atunci când eu am ajuns consilier PMP nici nu exista. Eu nu am ajuns consilier pe listele PMP, iar dacă acum sunt la un alt partid decât cel pe listele căruia am fost ales, este pentru că acel partid nu mai există. Și nu în ultimul rând, de ce nu se aplică prevederile legale în legătură cu migrația politică tuturor consilierilor din CL care au migrat?”, a declarat, pentru Est News, Daniel Buzamăt.
El a mai spus că nu va abandona demersul în care s-a implicat până când nu i se va face dreptate.

de Simona MIHĂILĂ * Fostul consilier a făcut plângere prealabilă la Ordinul prin care Prefectura Vaslui a decis încetarea de drept a mandatului său înainte de expirare. Ședința de ieri a Consiliului Local (CL) Bârlad s-a desfășurat în formație incompletă, după ce Prefectura Vaslui a emis un ordin prin care a constatat încetarea de drept a mandatului de consilier municipal al lui Daniel Buzamăt, înainte de expirarea duratei normale. Ordinul Prefecturii Vaslui a survenit la o zi după ce organizația județeană a Partidului Mișcarea Populară (PMP) a adus la cunoștința prefectului decizia de excludere din partid a lui Buzamăt, cerându-i…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

2 comments

  1. Turnatorul dovedit Plesu si slugoiul lui Vrinceanu , Onofrei si-au dat mina la o ticalosie copiata de la stapinul lor beshinescu.Forta Daniel , barledenii te sustin.Spiridon nu e ala care-si terorizeaza nevasta , ala bolnav de gelozie de nu poate saraca nici macar cind vin aia cu apa si gunoiul sa se uite pe vizorul de la usa ?

  2. Are si asta dreptate, daca stai sa te gandesti. Dar aia care au plecat de la alte partide inainte de alegeri, nu si-au pierdut si ei sprijinul partidelor pe listele carora au fost alesi?

%d blogeri au apreciat: