Google+
Home » Justitie » Degetul e al unei gospodine, dar cine l-a pus în punga cu carne tocată?

Degetul e al unei gospodine, dar cine l-a pus în punga cu carne tocată?

de Răzvan CĂLIN

Rezulatele testelor genetice au arătat că falanga găsită în punga de carne tocată aparține unei gospodinei din Bârlad care și-a tăiat accidental două degete acasă. Automat, SC Safir SRL este exonerată de orice vină în acest scandal de proporții. Polițiștilor bârlădeni le mai rămâne acum să descopere cum de bucata din degetul gospodinei a ajuns în respectiva pungă de carne tocată.

Așa cum anticipam în edițiile anterioare ale cotidianului nostru, dosarul bucății de deget uman descoperită într-o pungă cu carne tocată de pasăre, ia o cu totul altă turnură față de cum a debutat scandalul. Rezultatele expertizelor genetice au arătat că bucata de deget aparține unei gospodine din Bârlad care a fost victima unui accident casnic. Cu foarte puțin timp înainte de grotesca descoperire (9 august), la Compartimentul Primire Urgențe din cadrul Spitalului municipal de urgență ”Elena politia_barladBeldiman” din Bârlad s-a prezentat o femeie din Bârlad care prezenta o rană destul de urâtă la una dintre mâini. Femeia tocmai își prinsese mâna într-un aparat casnic de tocat carne și astfel s-a ales cu două degete amputate. Ea le-a povestit medicilor de la Urgențe că soțul ei a aruncat cele două bucăți (falange) de deget într-un container de gunoi.
Cum ipoteza ca falanga umană să fie ajuns în punga de carne în timpul procesului tehnologic de la SC Safir SRL Vaslui era din ce în ce mai puțin plauzibilă, anchetatorii au extins cercetările și în alte direcții. Așa au ajuns cu cercetările și la spitalul bârlădean de unde au aflat de accidentul casnic al gospodinei cu pricina. Polițiștii au acționat metodic și, într-o primă fază, au solicitat Institutului de Medicină Legală Iași efectuare unor expertize genetice, inclusiv testul ADN. Acestea au arătat, în cele din urmă, că falanga despre care familia Epure din Bârlad a susținut că au descoperit-o în punga cu carne tocată produsă de SC Safir SRL Vaslui, aparține femeii din Bârlad care a fost victima accidentului casnic mai sus amintit.
chelaru_vasile22”Telefonic, ni s-a comunicat că fragmentul de deget uman aparține femeii respective. Urmează să primim și documentele scrise respective. În aceste condiții, există premisele ca cercetările în acest caz să fie extinse pe un palier diferit de infracțiuni. Dar toate acestea vor fi lămurite pe măsură ce cercetările vor înainta și în funcție de ceea ce se va descoperi. În circumstanțele date, se va da o soluție de clasare în ceea ce privește presupusa vinovăție sau implicare firmei Safir în acest caz. Pentru că este clar că acest caz nu are legătură cu nici un accident de muncă petrecut la această societate comercială sau cu vreo eroare survenită pe fluxul tehnologic de fabricație. Acum urmează să se stabilească cu exactitate în ce împrejurări a ajuns bucata de deget uman în respectiva pungă cu carne tocată de pasăre”, ne-a declarat comisarul – șef Vasile Chelaru, comandantul Poliției Bârlad.
Cu alte cuvinte, ipoteza unei ”conspirații” gândită și pusă la cale de familia Epure poate fi luată în calcul din ce în ce mai mult. Pentru că ei sunt cei care au alertat autoritățile în urmă cu aproape două luni plângându-se oripilați că au descoperit o falangă umană într-un din pungile de carne tocată de pasăre, purtând eticheta Safir SRL. Familia respectivă beneficiază de ajutor social din partea statului român și periodic primesc alimente (printre care și carne tocată), pe care le ridică de la Cantina de ajutor social din localitate. Că este vorba despre ei sau despre alte persoane, cert este că cineva a făcut acest lucru în mod intenționat. Cât despre scopul unei fapte atât de grotescă, este iarăși un element pe care tot anchetatorii vor trebui să-l elucideze.

de Răzvan CĂLIN Rezulatele testelor genetice au arătat că falanga găsită în punga de carne tocată aparține unei gospodinei din Bârlad care și-a tăiat accidental două degete acasă. Automat, SC Safir SRL este exonerată de orice vină în acest scandal de proporții. Polițiștilor bârlădeni le mai rămâne acum să descopere cum de bucata din degetul gospodinei a ajuns în respectiva pungă de carne tocată. Așa cum anticipam în edițiile anterioare ale cotidianului nostru, dosarul bucății de deget uman descoperită într-o pungă cu carne tocată de pasăre, ia o cu totul altă turnură față de cum a debutat scandalul. Rezultatele expertizelor…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: