Google+
Home » World » Puncte de frontieră din estul Afganistanului, luate cu asalt de sute de jihadiști afiliați grupării Statul Islamic

Puncte de frontieră din estul Afganistanului, luate cu asalt de sute de jihadiști afiliați grupării Statul Islamic

Cel puțin 300 de luptători afiliați grupării Statul Islamic (SI) au luat cu asalt puncte de control de la frontiera de est a Afganistanului, într-un rar atac coordonat împotriva forțelor de securitate, relatează BBC News online. 

Doi polițiști au fost uciși în atacuri, în provincia Nangarhar, a declarat un oficial local pentru BBC.

Forțe guvernamentale, care au ripostat atacurilor, în districtul Achin, au ucis 60 de militanți, potrivit acestei surse.

Militanți afiliați SI primesc tot mai multă susținere în Afganistan.

O grupare afiliată SI a revendicat, într-un comunicat, un „mare atac” în Nangarhar.

Locuitori din această provincie acuză gruparea jihadistă că torturează și decapitează oameni și că ia ostatici.

Aceste atacuri coordonate au loc la o zi după o operațiune a forțelor guvernamentale, care au ucis 51 de militanți Si potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului afgan de Interne.

Districtul Achin se află la frontiera cu Pakistanul, o zonă pe care SI o desemnează drept „statul Khorasan”.

Sursa: mediafax.ro

Cel puțin 300 de luptători afiliați grupării Statul Islamic (SI) au luat cu asalt puncte de control de la frontiera de est a Afganistanului, într-un rar atac coordonat împotriva forțelor de securitate, relatează BBC News online.  Doi polițiști au fost uciși în atacuri, în provincia Nangarhar, a declarat un oficial local pentru BBC. Forțe guvernamentale, care au ripostat atacurilor, în districtul Achin, au ucis 60 de militanți, potrivit acestei surse. Militanți afiliați SI primesc tot mai multă susținere în Afganistan. O grupare afiliată SI a revendicat, într-un comunicat, un "mare atac" în Nangarhar. Locuitori din această provincie acuză gruparea jihadistă…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: