Home / Social / Zeci de angajatori, sute de locuri de muncă și un absolvent încadrat pe loc la Bursa locurilor de muncă

Zeci de angajatori, sute de locuri de muncă și un absolvent încadrat pe loc la Bursa locurilor de muncă

de Roxana NĂSTASĂ

Sute de tineri au fost prezenți vineri la Bursa locurilor de muncă, organizată de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui, în speranța că se vor integra pe piața muncii.

Aceștia au avut de ales dintr-un număr de 187 locuri de muncă puse la dispoziție de 42 agenți economici din județ. Acțiunea s-a desfășurat concomitent în Vaslui (la sediul Centrului de Resurse Județean pentru Asistență Educațională), Bârlad (Cantina de Ajutor Social) și  Huși (Casa Armatei), de la ora 9.

La Vaslui, 13 angajatori cu 90 de locuri de muncă au fost prezenți la bursă, la Bârlad 10 angajatori cu 43 de locuri de muncă, iar la Huși 19 angajatori cu 54 de locuri de muncă. Dintre aceste locuri, 19 au fost pentru persoane cu studii superioare și 168 pentru persoane fără studii superioare.

Potrivit reprezentanților AJOFM Vaslui, printre meseriile cele mai solicitate, pentru persoanele cu studii superioare au fost: biochimist, economist, jurist, medic veterinar, inginer zootehnist, inginer industria alimentară, inginer chimist,  iar pentru persoanele fără studii superioare oferta a fost formată din: tehnician industria alimentară, tehnolog panificație, tehnician echipament de calcul,  gestionar, vânzător, bucătar, ospătar, cameristă hotel, electrician întreținere și reparații, tâmplar, mecanic autobuz, instalator,  fochist, confecționer, manipulant mărfuri  și altele.

“La bursa organizată anul acesta pentru absolvenții promoției 2015 au participat 843 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, din care 548 de absolvenți ai promoției 2015. Au fost selectați în vederea încadrării 175 de absolvenți, iar unul singur a fost încadrat pe loc. Mulțumim tuturor agenților economici pentru sprijinul acordat, în demersul inițiat de AJOFM Vaslui, de a veni cu soluții concrete, reale pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă”, a declarat Daniel Olteanu, directorul AJOFM Vaslui.

La bursa organizată anul trecut pentru absolvenții promoției 2014 au participat 1.237 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, din care 711 absolvenți ai promoției 2014. Au fost selectați atunci în vederea încadrării, 210 absolvenți.

de Roxana NĂSTASĂ Sute de tineri au fost prezenți vineri la Bursa locurilor de muncă, organizată de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui, în speranța că se vor integra pe piața muncii. Aceștia au avut de ales dintr-un număr de 187 locuri de muncă puse la dispoziție de 42 agenți economici din județ. Acțiunea s-a desfășurat concomitent în Vaslui (la sediul Centrului de Resurse Județean pentru Asistență Educațională), Bârlad (Cantina de Ajutor Social) și  Huși (Casa Armatei), de la ora 9. La Vaslui, 13 angajatori cu 90 de locuri de muncă au fost prezenți la bursă,…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Egalitate între Iohannis și Dăncilă într-o secție de votare din Vaslui care a funcționat doar pentru o garsonieră

Principalii contracandidați la alegerile președințiale, ...

Peste 100 de pacienți internați la Spitalul „Elena Beldiman” au solicitat urna mobilă pentru a-și exercita dreptul de vot

Pacienții Spitalului „Elena Beldiman” din ...

CJ Vaslui investește în dezvoltare 180 milioane de lei, prin cele 17 proiecte PNDL 2

de Dănuț CIOBANU CJ Vaslui ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: